Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Egy paddockban terjedő pletyka szerint nyomást gyakorol a Red Bull Sergio Pérezre, a 2. hely miatt
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Egy paddockban terjedő pletyka szerint nyomást gyakorol a Red Bull Sergio Pérezre, a 2. hely miatt

A Forma-1-es paddockban terjedő pletyka szerint Sergio Pérezre nyomást gyakorol a Red Bull az egyéni bajnokságban a második hely megszerzése miatt, hogy megtarthassa az ülését.

Ted Kravitz, a Sky munkatársa osztotta meg egy pletykát az Amerikai Nagydíja után, néhány nappal azelőtt, hogy Pérez hazai versenyén, mexikóban fog indulni.

Texasban a Red Bull esélytelen pilótája az ötödik helyen végzett, csapattársa, Max Verstappen pedig ismét győzött.

Kezdetben úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton dobogós helyezésével gyengült a szorítása a tabellán a második helyre, mígnem a Mercedes pilótáját kizárták, ami nagy megkönnyebbülést jelentett Pérez számára.

Az FIA kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-et az Amerikai Nagydíjról

“Van egy pletyka a környéken” – állította Kravitz.

“Ha Checónak [Pérez] nem sikerül a második helyezést megpecsételnie a pilóták bajnokságában – ami a Red Bullnak még soha nem sikerült, és amit Christian Horner és Helmut Marko idén nagyon nagyra értékel -, akkor komolyan el kell gondolkodniuk azon, hogy Checo jövőre is marad-e a szerződésén belül.”

“Vagy pedig, hogy megfelelő beszélgetést folytatnak-e Checóval arról, hogy képes-e jövőre fejlődni.”

“Nem azt mondom, hogy ez egy ultimátum, nem azt mondom, hogy Péreznek van néhány futama a szezon végéig, hogy felgöngyölítse a második helyre valót és biztosítsa a jövő évi [ülését].”

“Amit mondom, hogy Checónak nincsenek illúziói a 2. hely fontosságát illetően a bajnokságban. Ha továbbra is képes lesz eredményeket elérni, és örömet szerezni a rajongóinak, az a Red Bullnak is tetszeni fog.”

Pérez jelenleg a második helyen áll a pilóták tabelláján, előnye 39 pont Hamiltonnal szemben.

Az elmúlt hónapokban azonban megkérdőjeleződött a formája, és a nyomást fokozta Daniel Ricciardo visszatérése a Red Bull testvércsapatához, az AlphaTaurihoz.

Ezen a hétvégén Mexikóban, ahol a közönség határozottan a sarkában van, Péreznek hatalmas esélye van arra, hogy megfordítsa az eddigieket.

Így néz ki az idei, 2023-as Mexikói Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek