Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Megvan az idei első dupla pontszerzése a Williamsnek
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Megvan az idei első dupla pontszerzése a Williamsnek

A Williams idén először mindkét autójával pontot szerzett, ráadásul Logan Sargeant hazájában, az Amerikai Nagydíjon.

Hamilton és Leclerc kizárása miatt a 12. helyen végző Sargeant megszerezte élete első F1-es pontját, és ráadásul ezt hazai pályán tehette meg. Alex Albon kilencedik lett, két pontot szerzett, így a csapat növelte előnyét az Alfa Romeoval szemben a konstruktőri bajnoki küzdelemben a hetedik helyért.

A két Williams a mezőny legvégén indult, csak a boxutcából induló Aston Martinok és a Haasok voltak mögöttük. Albon a verseny első és utolsó szakaszában használt közepes gumik használatára kényszerült, mivel az egyetlen friss szettjét a sprintfutamon használta fel. Úgy gondolta, így volt a legjobb esélye a pontszerzésre.

“Szerencsénk is volt, de mi is ott voltunk, hogy kihasználjuk azt! A versenyem egy kicsit bajos volt új közepes gumik nélkül, mivel tegnap mindegyiket elhasználtuk a sprinten. Mi is szenvedtünk a keményeken, ezért kénytelenek voltunk a használt közepeseket felrakni.”- mondta Albon a futam után.

Ami Sargeant illeti, ez volt a legjobb versenye ebben szezonban. A hazai pályán szerzett tapasztalat minden bizonnyal segített neki abban, hogy a 12. helyen fusson be. Egy sor előzést hajtott végre, de talán a Kevin Magnussen elleni manővere az egyik csúcspont köztük.

“Ma sokkal jobb volt a tempó, és nagyon jól is vezettem. Remekül rajtoltam, de szerencsétlenül elkaptam a kerékvetőt az 1-es kanyarban, és megakadtam, ami miatt vesztettem néhány pozíciót.”

“Ez egy kicsit megváltoztatta a versenyt, de minden körben beleadtam mindent. Lépéseket tettünk a helyes irányba, amelyekre építkezhetünk, és haladhatunk Mexikó felé.”

“Csodálatos, hogy a kihívásokkal teli hétvége után hazai pályán megszereztem az első pontomat az F1-ben. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra és magamra a kemény munkáért és a fejlődésért, amit ebben a szezonban elértünk.”

Max Verstappen a hatodik helyről győzött Austinban – Összefoglaló

Releváns cikkek