Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris: Az Aston Martin minden egyes frissítéssel egyre lassabbá és lassabbá vált
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris: Az Aston Martin minden egyes frissítéssel egyre lassabbá és lassabbá vált

Lando Norris értetlenül áll az Aston Martin formahanyatlása előtt, ugyanis szerinte az autójuk minden egyes alkalommal, amikor új fejlesztéseket hoztak rá, egyre lassabb lett.

A McLaren a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon megelőzte az Aston Martint a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért. A McLaren mindössze négy fordulóval korábban 102 ponttal volt lemaradva riválisaik mögött.

“Jó ritmusban vagyunk” – mondta Norris, aki a múlt hétvégén zsinórban negyedik dobogós helyezését szerezte meg.

“Egyértelmű volt, hogy az Aston egyszerűen, nem is tudom, úgy tűnik, hogy minden egyes frissítéssel, amit hoztak, egyre lassabbá és lassabbá tették az autóikat.”

Míg Norris két futam utáni kizárás után a második helyen végzett Austinban, addig az egyetlen Aston Martin, amelyik a kockás zászló leinétsekor beért, az Lance Stroll volt a hetedik helyen.

“Kiestek a Q1-ben, és küszködtek. Szóval nem tudom, mi a bajuk, de nagyon erősek voltak, a szezon első felében sok pontot szereztek, a második felében pedig küszködtek. Nálunk ez fordítva van” – mondta Norris.

A fiatal brit szerint a McLaren fordulata figyelemre méltó volt, tekintve, hogy milyen rosszul kezdték a szezont.

“Ha megnézzük, hol voltunk, milyen rossz volt számunkra Bahrein, hány másodperccel maradtunk le a pole-ról, a hat boxkiállásom a szezon első versenyén, rögtön elvesztettem az erőforrásomat, szóval vannak dolgok, amelyek miatt már az elejétől fogva hátrányba kerültünk.”

“[Emellett] ha megnézzük, hol tartunk most, hogy egy Red Bull ellen harcolunk, amely szinte bárki számára irreális cél volt, és egy Mercedes ellen harcolunk – bár nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk a futamgyőzelemért harcolni, de ha belevetjük a helyzetet abba, hogy hol tartottunk, és mennyit fejlődtünk, akkor azt hiszem, ez még mindig egy csodálatos nap számunkra.”

Norris azonban úgy véli, hogy a McLaren legjobb esélyei a futamgyőzelemre idén már elszálltak, mivel a hátralévő négy pálya nem fekszik majd annyira az autójuknak, mint azok, amelyeken nemrég jártak.

“Szerintem Katar volt a legjobb esélyünk arra, hogy futamot nyerjünk, és azt elszalasztottam. Nem akarom azt mondani, hogy ‘nem’, nem akarom azt mondani, hogy ‘soha’, de nincsenek már szupergyors, Suzuka-stílusú, Katar-stílusú pályák, amelyeken erősek vagyunk.”

“Ha megnézed a GPS-t és az átfedéseket, hogy mennyire rosszak vagyunk a lassú tempóban, nem várom Brazíliát, szerintem ott elég sokkolóan fogunk szerepelni.”

“Talán Abu Dhabi, sosem lehet tudni. “Majd meglátjuk. Nem hiszem, hogy jó versenyek jönnek számunkra. Azt hiszem, a legjobbjaink már valahogy elmentek. De csak reménykedni akarok, hogy jó eredményeket érhetünk el. Szerintem még mindig harcolhatunk a dobogós helyekért. De [Verstappen és Hamilton] túl gyors volt számomra. Ők, azt mondanám, egész hétvégén gyorsabbak voltak átlagosan.”

“A kvalifikáción épphogy tartjuk a lépést, amikor az új gumival és a szuper-alacsony üzemanyaggal és hasonló dolgokkal tisztességesnek tűnhetünk. De úgy gondolom, hogy reálisan nézve nem vagyunk olyan szinten, mint ezek a srácok.”

“Szóval nem jönnek nagyszerű versenyek, de tudod, Vegas, Abu Dhabi valószínűleg a jobbak [lesznek].”

Megvan az idei első dupla pontszerzése a Williamsnek

Releváns cikkek