Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Tsunoda: Először szívrohamot kaptam, mikor a csapat behívott a boxba
Fotó: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda: Először szívrohamot kaptam, mikor a csapat behívott a boxba

Yuki Tsunoda elmondása szerint majdnem szívrohamot kapott, amikor a csapat kihívta őt a boxba a verseny végén.

Tsunoda a 11. helyen kezdte a versenyt, közepes gumikon, és a csapat a hagyományos kétkiállásos stratégiát választotta neki, hasonlóan a mezőny nagy részéhez. Miután keményen megküzdött a két Aston Martinnal, Fernando Alonso kiesése után feljutott a tizedik helyre.

Ekkor jutott eszébe a csapatnak, hogy a leggyorsabb körért járó bónuszpont csak akkor jár, ha a versenyző első 10-ben végez. Mivel Tsunodának nagy az előnye a mögötte versenyző Alex Albonhoz képest, az AlphaTauri az utolsó előtti körben behívta Tsunodát egy lágy gumis szettért.

“Először szívrohamot kaptam, mikor a csapat behívott a boxba, mert azt hittem, hogy baj van, de aztán mondták, hogy a lágy gumin rámegyünk a leggyorsabb körre.”

“Ez volt az első ilyen élményem, hogy a leggyorsabb körért megyek a verseny utolsó körében, és nagyon élveztem, izgalmas volt.”- mondta Tsunoda.

“A végén volt egy kis szerencsénk Fernandóval, de maximalizáltuk a teljesítményt, mert ha nem vagyunk ott, nem tudtunk volna hasznot húzni a helyzetből és pontokat szerezni.”

A garázs túloldalán azonban csalódást okozott Daniel Ricciardo számára az első versenye, amióta felépült kézsérüléséből. Egy kiállásos taktikát alkalmaztak, de elfogyott a tapadása a kemény keverékű abroncsokon, és visszaesett a mezőnyben.

“Texas nem volt túl kedves hozzám. A rajtnál teljesítettük a tervünket, de a probléma az volt, hogy miután a leköröző autók megérkeztek mögöttünk, túl sok időt veszítettünk. Küszködünk a forgalomban, majd később összeszedtünk némi sérülést is, ezért utána hiányzott a tempónk. Közepes keveréken ugyanazokat a köridőket mentem, mint Yuki, de mivel egy kiálláson voltam, egy kicsit több gumikezelés kellett nálam.”

Max Verstappen a hatodik helyről győzött Austinban – Összefoglaló

Releváns cikkek