Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Stella: Lando felveheti a versenyt Schumacherrel vagy Alonsoval is
Fotó: McLaren
Formula 1

Stella: Lando felveheti a versenyt Schumacherrel vagy Alonsoval is

Andrea Stella úgy gondolja, Lando Norrisnak megvan a tehetsége ahhoz, hogy összehasonlíthassa magát Michael Schumacherrel és Fernando Alonsoval is.

Stella, akit a 2023-as szezon előtt léptették elő jelenlegi szerepkörébe, 2002-től a Ferrari teljesítménymérnökeként dolgozott Schumacherrel, egészen 2006-os első visszavonulásáig. Miután 2007 és 2008 között ugyanezt dolgozta Kimi Raikkönennél, 2010 és 2014 között Alonso versenymérnöke volt.

Stella elmagyarázta, miért hiszi, hogy Norris képes lesz a világbajnokok szintjén teljesíteni, ha már meglesz hozzá az autója.

“Úgy gondolom, Landonak megvannak a kellő tulajdonságai, ahogy ezeknek a pilótáknak is.”

“Ha az alapvető sebességről van szó, úgy gondolom, hogy Lando felveheti a versenyt néhány olyan nagy névvel, mint Schumacher vagy Fernando Alonso.”

“Az igazi sikertényező abban rejlik, hogy egyre jobbá és jobbá tegyük a versenyautót, a lehető legjobb alkalmazkodóképességet megteremtve, mert soha nem lesz tökéletes autód. Soha nem lesz tökéletes helyzeted. Még akkor is sikeresek akarunk lenni, ha ennek 50-50% a valószínűsége.”

“Minden bizonnyal Lando nagyon jó úton halad ebből a szempontból, és erre az a bizonyíték, hogy amint olyan autót adtunk neki, amely képes volt a dobogóért versenyezni, megcsinálta. Azt hiszem, ha valamikor, akkor most leginkább rajtunk múlik, hogy megadjuk neki azt az autót, hogy képes legyen kamatoztatni a saját képességeit.”

Stellától azt is kérdezték, melyek azok a képességek, amitól Norris ilyen jó pilóta.

“Első sorban, hogy olyan jellegzetességei vannak, mint a legjobb pilótáknak, akikkel dolgozhattam. Az időérzéke nagyon ki van tágulva. Úgy beszél fél másodpercről, mintha egy óra telt volna el. Igazán lenyűgöző az a képessége, hogy felfogja és elkülönítse az összes apró dolgot, ami az ő szemszögéből, vagy az autóval történik.”

Norris: Az Aston Martin minden egyes frissítéssel egyre lassabbá és lassabbá vált

Releváns cikkek