Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez idén is rámegy a Mexikói Nagydíj megnyerésére
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez idén is rámegy a Mexikói Nagydíj megnyerésére

Sergio Pérez terve a Mexikói Nagydíjra: tökéletes hétvége és futamgyőzelem.

Régóta az Pérez legnagyobb álma, hogy megnyerje a hazai versenyét, és idén is mindent meg fog tenni azért, hogy ez megvalósulhasson.

Az utóbbi időben viszont a mexikói teljesítménye nem pont a győzelmi esélyeit növelte, ugyanis az utolsó 5 versenyen mindössze egyszer végzett a dobogón.

Reménykedésre adhat okot, hogy az elmúlt 2 évben – mióta a Red Bullnál versenyez – mindkét alkalommal a harmadik helyen végzett.

“Elképesztő lenne.”- mondta Pérez, mikor arról kérdezték, mi lenne, ha megnyerné a vasárnapi futamot.

“Egyértelműen ez a legnagyobb álmom. Mostantól csak arra fogok koncentrálni, hogy tökéletes hétvégém legyen.”

Arról is kérdezték a mexikóit, hogy mostanra megbarátkozott-e az autójával.

“Igen, határozottan sokat fejlődtünk. Sajnos nem igazán tudtuk megmutatni a bennünk rejlő potenciált a sprintversenyen.”

“Végül rossz irányba fejlesztettük az autót, mint sokan mások, néhol a Mercedes vagy Ferrari. Ez történik, ha ilyen kevés az idő. Csak rossz irányba mentünk vele. Úgy gondolom, hogy valóban nagy előrelépést tettünk.”

“Azt hiszem, a különbség Austinban sokkal kisebb volt, mint amennyi látszódott. Ötödikként végeztem, de szerintem mindannyian egy tizeden, maximum két tizeden belül voltunk. Azt hiszem, csak eltévesztettük az irányt a Sprint miatt.”

Christian Horner is elégedett volt Pérez austini eredményével, és remélte, hogy erős teljesítménye jó állapotba helyezi a hétvége előtt.

“Jó volt a versenytempója, és azt hiszem, sok önbizalmat szerzett.” – mondta Horner. „Volt két kemény versenye, de nagyon jó versenyt teljesített a hétvégi hazai versenye előtt. Remélhetőleg ez önbizalmat ad neki a hétvégén Mexikó őrületéhez.”

Releváns cikkek