Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc szerint van még min dolgozniuk az időmérőig
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc szerint van még min dolgozniuk az időmérőig

Charles Leclerc úgy véli, hogy van még tennivalójuk, ha a közel akarnak kerül a McLarenhez a Mexikói Nagydíjon.

Charles Leclerc az eddigi két szabadedzésen közvetlen Norris mögött végzett. Amikor az edzések után megkérdezték, hogy elégedett-e az utolsó edzésen elért harmadik helyével, Leclerc így válaszolt.

“Igen, de még mindig sok a dolgunk, mivel a McLaren rendkívül erősnek tűnik, nyilvánvalóan a Red Bull és a Max is nagyon erősnek tűnik. A Mercedes tempóját most kicsit nehéz kiolvasni, de ha magunkra koncentrálunk, és megismerjük azokat a területeket, amelyeken dolgoznunk kell, remélhetőleg segíteni fog abban, hogy holnap előre lépjünk”

Leclerc legutóbb Austinban szerezte meg a pole pozíciót, de nem bízik abban, hogy megismételheti ezt a bravúrt az Mexikói Nagydíj kvalifikációján.

“Hatalmas meglepetés lesz, ha holnap megszerezzük a pole pozíciót, de soha ne mondd, hogy soha. “

“Ez egy trükkös pálya, nehéz összerakni egy jó kört, és úgy érzem, ezen a hétvégén egy kicsit messze vagyunk a poletól.”

Csapattársa, Carlos Sainz pénteken tért vissza a pályára, miután rossz közérzete miatt kihagyta a csütörtöki médianapot. A spanyol a hetedikként zárta az az első edzést, majd a másodikban kis híján maradt le a top 10-be kerülésről a 11. helyen.

“Őszintén szólva ez egy trükkös nap volt számunkra. Azt hiszem, arra számítottunk, hogy versenyképesebbek leszünk, de ilyen-olyan okok miatt úgy tűnt, hogy nem legjobb az egyensúly. Főleg egy kör alatt úgy tűnt, elég sokat küszködünk a hátsó tengellyel, és ez a fő célunk holnapra.”

“Az a lágy gumi túl puha, és elég gyorsan túlmelegszik. Most koncentrálni fogunk, és meglátjuk, tudunk-e javítani egy körös tempónkon. A mezőny nagyon-nagyon szorosnak tűnik, úgyhogy úgy gondolom, kemény küzdelem lesz a Q1-ben és a Q2-ben.”

Az F1 megkérte a General Motors-t, hogy dobja az Andrettit

Releváns cikkek