Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Brundle: Fogadok, hogy a Red Bull azt kívánja, bárcsak még mindig hozzáférhetnének Alex Albonhoz
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Brundle: Fogadok, hogy a Red Bull azt kívánja, bárcsak még mindig hozzáférhetnének Alex Albonhoz

Martin Brundle felvetette, hogy a Red Bull azt kívánhatja, bárcsak még mindig a csapatuk részét képezné Alex Albon.

Sergio Pérezre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy megtartsa a Red Bull-os ülését, annak ellenére, hogy az idei évben nyújtott gyenge teljesítménye miatt a 2024-es szezonra szóló szerződése van.

A mexikói a második helyen áll Max Verstappen mögött, de a háromszoros világbajnok hihetetlen teljesítményét nem tudta megközelíteni.

Pérez mindössze két nagydíjat nyert az idei szezonban, míg Verstappen 18 futamból 15 győzelmet szerzett, és 226 ponttal többet gyűjtött csapattársánál.

Verstappen figyelemre méltó szezonját az is alátámasztja, hogy a pontszerzése önmagában is a Red Bull-t tartaná a konstruktőri tabella élén.

Albon lenyűgöző formájáról szólva, miután a Mexikóvárosi Nagydíj nyitóedzésén éppen Verstappen előzte meg a leggyorsabb idővel, és megosztotta a Red Bullokat, Brundle így nyilatkozott.

“Megszokott ott [a Williamsnél], és jól érzi magát. Ez a bot és a répa – néhány versenyzőnek szüksége van arra, hogy átkarolják a vállát, hogy megnyugtassák, hogy figyelmesen meghallgassák, és hogy érezzék, hogy értékelik őket egy csapatban.”.

“Fogadok, hogy a Red Bull azt kívánja, bárcsak még mindig hozzáférhetnének hozzá.”

Albont a nehéz 2020-as szezon végén ejtette a Red Bull, amikor a csapat Pérez szerződtetése érdekében lépett, de a Williamsnél virágzik, mióta 2022-ben visszatért az Forma-1-es rajtrácsra.

Brundle korábban már figyelmeztetett, hogy a szezon utolsó futamai kritikusak lesznek Pérez Red Bull-os jövője szempontjából.

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

“A Red Bull nem vihet utast 2024-be, ha nincs formában, és őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy Sergio is vezetni akarna, ha őszinte lennék [ha ez lenne a helyzet]” – mondta.

“Szóval ez a következő néhány futam kritikusan fontos a helye szempontjából, és a Red Bull számára is, hogy meggyőződjön arról, hogy még nem vesztette el a formáját, és képes erre.”

“Sergio Pérez és a Red Bull pontosan ugyanazt akarja – azt akarják, hogy újra megtalálja a formáját. És ha már Maxot nem tudja legyőzni, legalább néhány második helyet szállítson, és a világbajnoki második helyet ragadja meg.”

Pérez idén is rámegy a Mexikói Nagydíj megnyerésére

Releváns cikkek