Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Andrea Stella szerint azonnali lépésekre van szüksége a boxutcai akadályoztatással kapcsolatosan
Fotó: McLaren
Formula 1

Andrea Stella szerint azonnali lépésekre van szüksége a boxutcai akadályoztatással kapcsolatosan

A McLaren főnöke, Andrea Stella azonnali intézkedéseket sürgetett a Forma-1-es boxutca akadályozási problémái miatt, miután a Mexikói Nagydíj kvalifikációján újabb problémák merültek fel.

A kvalifikációs előzésekre vonatkozó maximális köridő bevezetésének egyik nem szándékolt következménye, hogy a versenyzőknek a boxból kijövet megpróbálták növelni a lemaradásukat az előttük haladó autókhoz képest.

Ez olyan helyzeteket idézett elő, amikor a versenyzők akadályozták a riválisokat a kiállásban, és a versenyzőket frusztrálta, hogy az előttük haladók feltartják őket.

Szombaton Mexikóban Max Verstappen, George Russell és Fernando Alonso ellen is vizsgálat indult, mert a Q1-ben ilyen módon akadályoztak más versenyzőket, de mindannyiukat tisztázták a vétkesség alól.

Mivel azonban az FIA felügyelőit jobb megoldás megtalálását sürgetik, Stella úgy véli, gyorsan meg kell oldani a helyzetet, mert szerinte kezd igazságtalanná válni a feltartottak számára.

“Úgy gondolom, hogy azonnali lépéseket kell tenni” – mondta Stella.

“Ez nem jó látvány. Nagyon megnehezíti a műveleteket, mert elküldöd az autódat, és valójában nem tudod, hogy az autód mikor fog pályára kerülni.”

“Ez minden versenyzőt túlságosan kiszolgáltat a többi versenyzőnek. Ez számomra kezd igazságtalanná válni. Politikai szempontokat és szabályzati szempontokat kell kialakítanunk, hogy kontrollálni tudjuk a helyzetet, ami szerintem egyszerűen nem helyénvaló.”

A McLaren versenyzője, Lando Norris úgy gondolja, hogy az akadályoztatás jelenlegi problémái mára kicsúsztak a kezükből, mert szerinte ez nagyobb problémává vált, mint amit meg akartak oldani.

“Azt hiszem, ez megint valami olyasmi, amiről azt mondtuk, hogy meg fog történni, problémás lesz” – mondta.

“Korábban nem láttunk túl sok rossz forgatókönyvet, most viszont láttunk néhány rosszabb forgatókönyvet, mert az emberek azt akarják, hogy a rések még nagyobbak legyenek.”

“Mindenki egyre inkább feszegeti a határokat, mert megúszhatja. És mivel senkit nem büntettek meg semmiért, még akkor is, ha valaki hibázott, vagy büntetést kellett volna kapnia. [Ezért] az emberek most hatalmas réseket [használnak ki].”

Leclerc indulhat elsőként, Verstappen csak a harmadik az időmérőn

Releváns cikkek