Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Christian Horner nem tudja hibáztatni Sergio Pérezt az első kanyaros baleset miatt
Fotó: Clive Mason/ Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Christian Horner nem tudja hibáztatni Sergio Pérezt az első kanyaros baleset miatt

Christian Horner megvédte Sergio Pérez sikertelen kísérletét, hogy átvegye a vezetést a hazai futamon, ami miatt feladta a Mexikóvárosi Nagydíjat.

Pérez az első körben szenvedett szívszaggató balesetet az első kanyarban, amikor összeakadt a pole pozíciót megszerző Charles Leclerc-rel.

Miután a mexikói a negyedik helyről ragyogóan rajtolt, megpróbált kívülről körbeautózni a Ferrari versenyzőjét, amikor a trió háromfelé haladt az élre a jobbos kanyarban, de végül összeütközött Leclerc-kel.

Pérez Red Bullja drámai módon a levegőbe repült, és annak ellenére, hogy sikerült visszakúsznia a bokszba, az RB19-esén keletkezett sérülések miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

A Red Bull csapatfőnöke, Horner úgy érezte, hogy Pérez, akire nagy nyomás nehezedik, hogy megtartsa ülését 2024-re, nem hibáztatható azért, hogy az élre akart állni.

“Nagyon ellentétes – mondta Horner a Sky Sports-nak.

“Egy újabb elképesztő verseny Max-tól, teljes és teljes a dominancia. De Checo számára [nem az], [ő] teljesen kikészült a hazai versenyén.”

“Olyan nagy lendülettel ment be az első kanyarba, hogy nem lehet hibáztatni, hogy megpróbálta átvenni a vezetést a hazai versenyén.”

Arra a kérdésre, hogy le kell-e ülnie és el kell-e beszélgetnie Perezzel, Horner így válaszolt.

“13 éves tapasztalattal rendelkezik az Forma-1-ben, és úgy gondolom, hogy amikor egy nehéz pillanaton megy keresztül, fontos, hogy támogassuk őt. Egészen addig a pontig remek hétvégéje volt.”

“Az élre állt a hazai versenyén, Mexikóvárosban, egy olyan közönséggel, amely őrületesen támogatta. Három [autó az egyes kanyarban nem megy], és sajnos ő a rossz oldalon állt” – ázrta Horner.

Pérez a kiesésről: Büszke vagyok magamra, mert mindent beleadtam

Releváns cikkek