Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez a kiesésről: Büszke vagyok magamra, mert mindent beleadtam
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez a kiesésről: Büszke vagyok magamra, mert mindent beleadtam

Sergio Perez elismerte, hogy a hazai Forma-1-es futamának vezetésére volt fókuszálva, amikor a Mexikóvárosi Nagydíj első körében megpróbálta megelőzni Charles Leclercet és Max Verstappent.

Pérez a nyitó körben kiesett, miután rosszul ítélte meg az 1-es kanyarban a kanyarcsúcspontot, és összeütközött Leclerc-rel, amitől a Red Bullja a levegőbe repült.

Ezzel szomorú véget ért Perez hazai nagydíja, hiszen zsinórban harmadik dobogós helyezését célozta meg a Mexikóvárosi Nagydíjon.

Az 1. körre reflektálva Pérez versenybalesetnek nevezte az esetet, de elismerte, hogy nem hagyhatta ki a lehetőséget, hogy potenciálisan az élre álljon hazai közönsége előtt.

“Hatalmas rajtot vettem, a különbség megvolt. Hogy őszinte legyek, mivel én indultam a versenyen, nagyon csalódott lennék, ha a dobogón állnék, tudván, hogy volt esélyem az élre állni, de nem éltem vele. Egyszerűen csak nekimentem” – taglalta a mexikói.

“Nem számítottam Charlesra [Leclerc], ő középen volt, és neki kevesebb mozgástere volt, és később tudott fékezni, mint én vagy Max. Szerintem egyszerűen nem volt hely három autónak. Ez egy totális versenybaleset volt.”

“Utólag belegondolva, ki kellett volna… nem is tudom… nem kellene ezt mondanom, de utólag visszalépnem és hazamennem. Mindent bele akartam adni, teljesen beleadtam magam. Nagyon szomorú vagyok a végeredmény miatt, az első körben befejezni a versenyt a hazai nagydíjadon, az mindenképpen nagyon szomorú.

“Másrészt viszont rendkívül büszke vagyok magamra, mert mindent beleadtam. Az egész hétvégén mindent [az asztalon] hagytunk. Valószínűleg az év legjobb rajtját produkáltuk. Egyszerűen csak belevágtunk.”

Mivel Hamilton a második helyen végzett, a bajnoki 2. helyért folytatott versenyben, ezért már csak 20 pont a különbség a két versenyző között.

Az újabb csalódást keltő vasárnap ellenére Pérez nem aggódik a jó eredmények hiánya miatt.

“Az eredmény majd jön, ott vagyunk hátul. A tempónk megvan. Tudtuk, hogy mi a baj, az eredmények jönni fognak. Nem aggódom emiatt, inkább szomorú vagyok miatta. Sok versenyzőnél láthatjuk, hogy vannak rossz hétvégéik, amikor nem érzik magukat teljesen jól.”

“Láthattad ezt a hétvégét Fernandótól, nem mintha Fernando hirtelen rossz versenyző lett volna.”

“És küzd, hogy megtalálja az autó tempóját. Ez csak a játék része” – fejezte be Pérez.

Andrea Stella szerint azonnali lépésekre van szüksége a boxutcai akadályoztatással kapcsolatosan

Releváns cikkek