Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Russell: Ricciardo megelőzött volna, ha egy körrel tovább tart a verseny
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Russell: Ricciardo megelőzött volna, ha egy körrel tovább tart a verseny

George Russell kételkedik abban, hogy megtartotta volna a hatodik helyet, ha a Mexikói Nagydíj még egy körrel tovább tart.

A Mercedes pilótája a verseny záró szakaszában Daniel Ricciardo által gyakorolt erős nyomás alá került. A kockás zászlót mindössze fél másodperccel az AlphaTauri pilótája előtt vette át, miután ellenállt egy utolsó körös támadásnak a négyes kanyarban.

“Biztos, hogy még egy körrel többel megtette volna. Igazán nagyszerű hétvégéje volt, nagyon örülök, hogy jól teljesít, és megérdemli.”

Russell elmondta, hogy a verseny végén kezdett küzdeni a gumikkal, miután vissza kellett vennie a fékeket, hogy védje őket, miközben Carlos Sainz-cal küzdött a pozícióért. Ez lehetővé tette Lando Norrisnak, hogy megelőzze őt, és lehetőséget adott Ricciardónak, hogy lecsapjon.

“A verseny diktálta a gumikat. Ismét nagyon erősnek éreztem az autót, közvetlenül Carlos mögött, csak nem sikerült az előzés.”

“De vissza kellett vennünk, mert a fékjeim túlmelegedtek, ahogy sok versenyzőnél is. Amint visszaváltottam, teljesen elvesztettem a gumik hőmérsékletét, és már nem tudtam visszanyerni. Olyan volt, mintha jégen hajtottam volna az utolsó 15 körben, és elég nyomorúságos érzés volt, és nagyon szerencsés voltam, hogy a 6. helyen végeztem.”

Bár Russell a verseny közben rádión panaszkodott Sainz defenzív vezetésére, utólag azt mondta, nem hiszi, hogy riválisa túllőtt a célon.

“A szabályok elég egyértelműek” – mondta Russell.

“Nem volt agresszív vagy jelentős mozgás, de miután fékezett, úgy mozdult, hogy valamiféleképpen fedezzen engem, és amikor ilyen nagy sebességről fékezel, nagyon könnyű blokkolni. De ezzel kapcsolatban nincsenek aggályaim” – zárta a brit versenyző.

Christian Horner nem tudja hibáztatni Sergio Pérezt az első kanyaros baleset miatt

Releváns cikkek