Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Marko elismerte, túlzóak voltak a mexikói biztonsági aggályok
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Marko elismerte, túlzóak voltak a mexikói biztonsági aggályok

Helmut Marko elismeri, hogy túlságosan óvatos volt a háromszoros világbajnok Max Verstappen személyes biztonságával és biztonsági helyzetével kapcsolatban a Mexikói Nagydíj előtt.

Max Verstappen az egy héttel korábbi Amerikai Nagydíj után cunami méretű fújolásnak volt kitéve, aminek következtében a Red Bull úgy döntött, hogy két méretes testőrt alkalmaz, hogy a csapattárs Sergio Pérez hazai futamán mindenkor megvédjék a 26 éves hollandot.

Nagyon korrektek voltak, ismerte el a 80 éves csapattanácsadó, Marko a De Telegraaf című holland lapnak.

“Maxot még csak ki sem fütyülték, pedig egy héttel korábban austinban is ez történt.”

Ennek ellenére Verstappen egész hétvégén óvatos volt, Marko megerősítette, hogy Max nem hagyta el a szállodáját, amikor nem volt a Mexikóváros melletti pályán.

Ami Markót illeti, az osztrák elmondta, hogy ő személy szerint teljesen normálisan viselkedett a versenyhétvége alatt és előtt, még akkor is, ha sok mexikói és Pérez-szurkolót feldühített azzal, hogy korábban helytelenül utalt a dél-amerikai származására.

Nem igazán érdekelt – mondta Marko arról, hogy a felhajtás hogyan hatott a saját viselkedésére Mexikóban.

“A hétvége elején bementem a városba, és néhány napot egyedül töltöttem máshol Mexikóban. Igazából egyáltalán nem volt semmi problémánk.”

“Az emberek tényleg le akartak fényképezkedni, és azt mondták: ‘Isten hozott Mexikóban’. A hét eleji egész hangulat miatt fogalmam sem volt, hogy Maxnak nehéz dolga lesz-e vagy sem, de kiderült, hogy nem így van.”

A Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjén azonban volt néhány erőszakos helyzet, köztük egy halálos kimenetelű rendőrségi lövöldözés egy autós üldözés után, közvetlenül a Hermanos Rodriguez pálya kapuja előtt.

Emellett a lelátókon is kitört egy verekedés, a videófelvételek tanúsága szerint egy Pérez-pólót viselő néző megtámadta a Ferrarit viselő szurkolókat, miután Pérez az 1-es kanyarban végzetes balesetet szenvedett Charles Leclerc-el.

A pálya szóvivője megerősítette, hogy a Pérez-szurkolót kidobták a pályáról, és életfogytiglani eltiltást kapott az összes Forma-1-es nagydíjon való részvételről.

“Azonnal kezeltük a helyzetet, és határozottan elítéljük az erőszak minden formáját, mivel annak nincs helye a pályán, a lelátón vagy a motorsportban – mondta a szóvivő.

“Kiállunk a kölcsönös tisztelet mellett, és továbbra is azon dolgozunk, hogy biztonságos környezetet teremtsünk minden résztvevő és szurkoló számára.”

Végül Marko elárulta, hogy közvetlenül a verseny előtt fogadott Verstappen versenymérnökével, Gianpiero Lambiase-val, amikor a Red Bull pilótája a harmadik rajthelyre állt a két Ferrari mögé.

“Már nem fogadok Maxszel – mosolygott. De fogadtam a mérnökével, hogy ő [Max] lesz az első az első kanyarban. És én nyertem.”

Pérez a kiesésről: Büszke vagyok magamra, mert mindent beleadtam

Releváns cikkek