Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alain Prost nem  lesz féltékeny Max Verstappenre, ha túlszárnyalja őt
Fotó: Karwai Tang / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Alain Prost nem lesz féltékeny Max Verstappenre, ha túlszárnyalja őt

A Forma-1 legendája, Alain Prost arra készül, hogy a sportág a jelenlegi rekordjait döntögető Max Verstappent egy nagyon exkluzív klubba fogadja a szezon záró után.

Verstappen, aki mindig is bagatellizálta a Red-Bull-in-a-China-shop keresztes hadjáratát a rekordok könyvében, csillogott a szeme, amikor Mexikóban arról elmélkedett, hogy a következő, futamgyőzelmét talán már ezen a hétvégén, Brazíliában arathatja.

“Tizenhét? Tizenkilenc? Nem tudom” – mondta a 26 éves fenomén, aki épp most szerezte meg a tizenhatodik győzelmét a szezonban, amivel megdöntötte saját rekordját is.

A csapat tanácsadója, Helmut Marko a védencére tett pár fogadást.

“Az év elején nem gondoltuk volna, hogy mindez lehetséges” – osztotta meg a Bild című lapnak.

“De még három verseny van hátra, szóval miért ne?”.

A vasárnapi mexikói diadal nem csak egy újabb győzelem volt Verstappen számára; ez volt az az alkalom, amikor a legendás Alain Prost 51 karriergyőzelmével holtversenyben beérte a legendás Alain Prostot.

“Csak öt embernek van ennyi győzelme” – jelentette ki Prost büszkén és tisztelettel a L’Equipe című francia sportnapilapnak nyilatkozva.

“Öten az egész F1 történetében. Nem szégyellem kimondani, hogy büszke vagyok arra, hogy bekerültem ebbe a Hírességek Csarnokába”.”

Most, hogy az Abu-Dzabiban megrendezésre kerülő szezonzáró már a láthatáron van, és előtte még két verseny van hátra 2023-ban, Verstappen egyértelműen egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Red Bull korábbi fenoménja, Sebastian Vettel 53 karriergyőzelmét is elérje, illetve túlszárnyalja.

Az immár 68 éves, 1993 óta visszavonult Prost készen áll arra, hogy személyesen üdvözölje Verstappent a bajnokok eme tekintélyes körében.

“Elmegyek Abu Dhabiba, és ott biztosan gratulálni fogok neki” – jelentette be.

“Elmondom majd neki, hogy egy nagyon exkluzív klubhoz csatlakozott, és hogy ez már önmagában is nagy eredmény. Azt is elmondom majd neki, hogy ő egy olyan versenyző, akit tisztelek az elszántsága és a tehetsége miatt. És végül, hogy nem vagyok sem féltékeny, sem szomorú, ha egy ilyen kaliberű sportoló legyőz engem.”

Ahogy a világ megy előre, úgy merül fel annak a lehetősége, hogy Verstappen zsinórban negyedik pilóta legyen, aki négy világbajnoki címet szerezhet. Ez a bravúr pedig Prosttal és Vettellel is egy szintre emelné őt.

“Max még mindig készülőben van” – jelentette ki Prost.

A közvetlen horizonton túl azonban Michael Schumacher és Lewis Hamilton nagyszerű eredményei – a maga elképesztő 91, illetve 103 győzelmével – egyértelműen nem elérhetetlenek Verstappen számára, akinek jelenlegi Red Bull-szerződése 2028-ig szól.

“Az én történetem véget ért, de gyönyörű volt, és most Max története is ugyanolyan szép, a maga módján” – ismerte el Prost.

Christian Horner nem tudja hibáztatni Sergio Pérezt az első kanyaros baleset miatt

Releváns cikkek