Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Mercedes versenyzője Verstappent okolja Pérez balesetéért
Fotó: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Mercedes versenyzője Verstappent okolja Pérez balesetéért

A Mercedes fejlesztőpilótája, Esteban Gutiérrez, Max Verstappenre hárította a felelősség egy részét Sergio Pérez Mexikói Nagydíjon történt balesetéért.

Pérez, a mexikói hazatérés hőse nagy reményekkel vágott neki a mexikóvárosi futamnak, azonban az hamar rémálommá változott, amikor egy kaotikus 1-es kanyarban történt incidens során összeütközött a Ferrari versenyzőjével, Charles Leclerc-rel.

Verstappen megragadta az alkalmat, és előretört. Végül a Red Bull úgy döntött, hogy megszakítja Pérez versenyét, mivel az autó helyreállítására tett erőfeszítéseik hiábavalónak bizonyultak.

Az érthetően csalódott Pérez a vártnál jóval hamarabb hagyta el a pilótafülkét, elkeserítve ezzel hazai közönségét.

Míg a rajongók és a szakírók világszerte azt javasolták, hogy a nyomás alatt álló Péreznek nem kellett volna az egész versenyt az 1-es kanyarban kockáztatnia, addig a honfitárs mexikói Gutierrez dicsérte a Red Bull pilótáját ambiciózus húzásáért.

“Kár Perezért és kár Mexikóért” – mondta Gutierrez az F1 Nation podcastnak a futam után.

“Szerintem nagyon bátor volt, hogy megpróbálta ezt a mozdulatot. Úgy értem, egy ilyen helyzetben, versenyzőként, amikor ilyen jó rajtot kapsz, néha mindent beleadsz. És ilyenkor néha ilyen helyzetbe kerülsz.”

Gutierrez ezután arra utalt, hogy Péreznek nem volt szerencséje, és Verstappen indított el egy láncreakciót, ami az összeérést okozta.

“Volt egy kis balszerencse. Egy szerencsétlen pozíció ott is, mert Max egy kicsit balra húzódott, majd megszorította Charlest, és aztán persze Charlesnak nem volt hova mennie.”

“Szóval, ha belegondolunk, igen, talán egy kicsit túl agresszív volt. De igen, ez egyszerűen szégyen. De biztos vagyok benne, hogy gyorsan felépül” – mondta Gutierrez Pérezről.

A baleset visszhangja visszahat a pilóták pontállására is, és újra kiéleződött a harc a második helyért.

A Mercedes sztárja, Lewis Hamilton, aki a második helyen végzett, jelentősen csökkentette a hátrányát Pérezzel szemben a pilóták bajnoki versenyében.

A mexikói most már csak 20 ponttal vezet Hamilton előtt, ami megteremti a feltételeket egy intenzív bajnoki küzdelemhez, mivel már csak három futam van hátra az idei szezonból.

Alain Prost nem lesz féltékeny Max Verstappenre, ha túlszárnyalja őt

Releváns cikkek