Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Nincs garancia arra, hogy a hétvégén megismétlődik a tavalyi győzelem
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Nincs garancia arra, hogy a hétvégén megismétlődik a tavalyi győzelem

Toto Wolff, a Mercedes főnöke szerint csapata nem veszi biztosra a Brazil Nagydíjon való jó szereplés lehetőségét, annak ellenére, hogy tavaly megnyerte a versenyt.

A német gyártó még mindig az első győzelmére hajt a 2023-as idényben, a rivális Ferrari az egyetlen alakulat, amelynek eddig sikerült letaszítania a Red Bullt a dobogó legfelső fokáról az idei szezonban.

De mivel a W14-es autója ígéretes tempót mutatott az Amerikai Nagydíjra érkezett padlólemez-frissítésnek köszönhetően, és 12 hónappal ezelőtt Interlagosban olyan erős volt, hogy az alakulatot potenciális favoritként emelték ki ezen a hétvégén.

Wolff azonban azt mondja, hogy az autók erősségei és gyengeségei nem feltétlenül ugyanazok az idei szezonban, mint a tavalyi, így nincs sok értelme annak, hogy csapata azt higgye, hogy megvan a szükséges csomag ahhoz, hogy az élre álljon.

A Mercedes versenyzője Verstappent okolja Pérez balesetéért

Arra a kérdésre, hogy szerinte a W14 még jobb esélyekkel indulhat-e Brazíliában, mint a tavalyi W13-as, Wolff a továbbiakat mondta.

“Hogy őszinte legyek, nem tudom. Azt hiszem, minden csapatnál láthatjuk, hogy van bizonyos fokú korreláció a tavalyi és az idei teljesítmény között.”

“De nincs elég adat ahhoz, hogy ilyen szilárd feltételezést tegyünk, szóval nem tudom. Mindkét lábbal a földön állunk, és meglátjuk, hol állunk Interlagosban.”

A Mercedes Lewis Hamilton múlt hétvégi, mexikói második helyezésén van túl, ami jóvátette a hétszeres bajnok múlt hétvégi, austinban való kizárását, ami miatt elvesztette a hasonló eredményét.

Wolff szerint nagy bátorítást jelent, hogy a továbbfejlesztett W14-es a jelek szerint nagyobb önbizalmat ad a pilótáknak.

“Azt hiszem, láttuk, hogy több leszorítóerőt, nagyobb vezethetőséget biztosít. Az autó egy kicsit kevésbé trükkös.”

“Még mindig ott vannak a gének. Lewis azt mondta nekem [mexikóban], hogy ‘még mindig olyan nehéz vezetni, pedig gyorsabb’, szóval azt hiszem, számunkra fontos volt, hogy lássuk, hogy irányba haladunk-e jó irányba jövőre.”

“Úgy tűnik, jó úton járunk, mert nem szabad elfelejteni, hogy az általunk tervezett autónak nem volt padlója, légáramlása, ezek az oldalsó szárnyak, vezetőélek és az összes karácsonyi díszítés a dizájn körül. Szóval remélhetőleg ez most egy ugródeszka lehet.”

Így néz ki az idei, 2023-as Sao Pauló-i Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek