Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardo: Nem beszéltem a Red Bullal, Pérez lecseréléséről
Fotó: Alex Bierens de Haan / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo: Nem beszéltem a Red Bullal, Pérez lecseréléséről

Daniel Ricciardo lekicsinyelte a beszélgetéseket arról, hogy jövőre Sergio Pérezt váltaná a Red Bullnál, és elmondta, hogy nem folytak beszélgetések a témában.

Az AlphaTauri versenyzője, Ricciardo legutóbb Mexikóban megelőzte Pérezt, majd erős futamot autózva a hetedik helyig autózott.
Pérez, akinek 2024 végéig szól a szerződése Red Bullal, az 1-es kanyarban kiesett a versenyből, miután ügyetlenül megpróbálta megelőzni Charles Leclerc-et az élen.

Pérez hazai versenyén mutatott ellentétes szerencséjük felerősítette a hét elején felröppent pletykákat arról, hogy a Red Bull jövőre Pérez helyett Ricciardót választja.

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull beszélt-e már vele erről a forgatókönyvről, Ricciardo csak cáfolt.

“Nem tettem. Nyilvánvalóan minden, ami a jövő évi szerződésemmel kapcsolatos, az AlphaTaurival kapcsolatos. Szóval igen, őszintén szólva ennyit tudok mondani.”

Források az ESPN-nek azt mondták, hogy egyelőre nem folytak komoly tárgyalások erről a Ricciardo-Pérez forgatókönyvről, bár ez még az év vége előtt megváltozhat.

Russell: Ricciardo megelőzött volna, ha egy körrel tovább tart a verseny

A csapatfőnök Christian Horner a mexikói futam után azt is hangsúlyozta, hogy Pérez jövője nem attól függ, hogy be tudja-e biztosítani a második helyet a bajnokságban.

Max Verstappen, aki Katarban behúzta a bajnoki címet, és idén rekordot jelentő 16 futamot nyert, azt mondta, hogy szívesen lenne csapattársa Péreznek vagy Ricciardónak, akinek 2016 és 2018 között volt a társa.

“Mindig is remek volt a kapcsolatom Daniellel, amikor csapattársak voltunk. Ugyanakkor Checóval is nagyszerű a kapcsolatom, szóval egy kicsit igazságtalannak tartom, hogy most itt üljek és azt mondjam, kit preferálnék csapattársként vagy bármi másként.”

“Nagyszerű csapattársak voltak, és a nap végén nem rajtam múlik, hogy ilyen döntéseket hozzak, mert nagyon a saját teljesítményemre koncentrálok. Szóval igen, ha jövőre Checo lesz az, akkor nagyszerű – remek munkakapcsolatom van vele, de személy szerint is nagyszerű srácnak tartom -, ha Daniel lesz az, akkor is remek a kapcsolatunk, és jól kijövünk majd egymással.”

Verstappen válasza arra engedett következtetni, hogy nem zárja ki teljesen a csere lehetőségét.

“Az F1 kemény sport lehet, és az ember ilyen kérdéseket tesz fel. De az is lehet, hogy semmi sem történik, igaz? Majd meglátjuk.”

Tost: Abszolút nincs kétségem arról, hogy Ricciardo újra formába lendül

Releváns cikkek