Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Tsunoda mexikóról: A verseny után lemondtam mindent, és bezárkóztam a szobámba
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda mexikóról: A verseny után lemondtam mindent, és bezárkóztam a szobámba

Yuki Tsunoda elismerte, hogy bűntudata van amiatt, hogy az Oscar Piastrival való érintkezés után az AlphaTauri pontok nélkül maradt ő miatta, a Mexikóvárosi Nagydíjon.

Tsunoda a mexikói futam 49. körében a hetedik helyről pördült ki, amikor megpróbálta megelőzni Piastrit az 1-es kanyar külső oldalán.
Ez döntő hiba volt, hiszen, ha Tsunoda a hetedik helyen végzett volna, és az AlphaTauri karnyújtásnyira lett volna a Williams-től a konstruktőri bajnokságban.

A Sao Pauló-i Nagydíj előtt Tsunoda elárulta, hogy a verseny utáni összes programját lemondta, és bezárkózott, mert annyira frusztrált volt.

“Nagyon frusztrált voltam a verseny után, mert elvesztettem a lehetőséget, hogy pontot szerezzek a csapatnak. Addig jó versenyem volt. Szóval tényleg hatalmas frusztráció volt bennem, és igazából nehéz volt megemészteni ezt a frusztrációt aznap.”

“Normális esetben mexikóban az ember tudja élvezni [az időt]. Igazából mindent lemondtam, és csak a szobában maradtam. Ez egy nagy pillanat volt, és ez egy lehetőség volt. Az ötödik hely mindenképpen lehetséges volt.”

Tsunoda biztos benne, hogy tanult a mexikóban történtekből, és elismerte, hogy újragondolásra kényszerült.

“Mindenekelőtt bűnösnek érzem magam. Nem tudom, hogy ez tudatos dolog-e, vagy bármi más, de elég rosszul érzem magam, ha játszadozom és elterelem a figyelmemet egy rossz verseny után.”

“Lehet, hogy ez jó, de ez csak nekem lesz. Csak átmeneti lesz. Mindenre gondoltam – hogy mit tudok javítani a jövőben.”

“Nyilvánvalóan kemény volt, de ez időt ad nekem az újragondolásra. Számomra ez az, amit általában akkor teszek, ha rossz versenyem van. Csak akkor tartok bulit, ha jó versenyem van” – zárta a fiatal japán versenyző.

Lewis Hamilton nem tervezi, hogy az idényt győzelem nélkül fejezi be

Releváns cikkek