Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Toto Wolff elmagyarázta, hogy hol hibázott a Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Toto Wolff elmagyarázta, hogy hol hibázott a Mercedes

Toto Wolff szerint egyértelmű, hogy a Mercedesnek mit kellett volna tennie, miután az időmérőn rosszul teljesítettek.

Lewis Hamilton és George Russell csak az ötödik és hatodik hellyel tudta lezárni az interlagosi rajtrács harmadik sorát, ahol közel nyolc tizedmásodperccel vannak lemaradva Max Verstappen mögött, az Aston Martin két autója pedig megelőzte őket.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy csapata jobban járt volna, ha Verstappen taktikáját követi, aki Russellt és Hamiltont is megelőzte, mivel nem vesztegette az idejét a körén, és döntő körnek bizonyult, mielőtt a heves esőzés a Q3 elején megszakította az időmérőt.

“Azt hiszem, láthatjuk, milyen marginálisak a különbségek a kiállások és a hőmérséklet tekintetében” – mondta Wolff a Sky-nak.

“Az Aston Martinok egyszerűen elviharzottak. Max egyenesen a garázsból jött ki meleg gumikkal, szintén elviharzott, és ezek voltak a leggyorsabb autók. Egy másodperccel, azaz nyolc tizeddel maradtunk el a leggyorsabb időtől, és ez megmutatja, hogy mit kellett volna tennünk.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte hova kvalifikálhatott volna a Mercedes, Wolff így válaszolt.

“Szerintem az 1. és a 8. között minden lehetséges. Még száraz pályán is, ha kijössz a garázsból, első vagy, mindened megvan és a pole-ban vagy.”

Wolff hozzátette, hogy a McLaren ugyanazt a hibát követte el, mint a Mercedes, de még rosszabbul jártak, mint ők.

Lewis Hamilton nem tervezi, hogy az idényt győzelem nélkül fejezi be

Releváns cikkek