Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso azt hitte hogy a dobogó elúszott, amikor Pérez megelőzte az utolsó előtti körben
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso azt hitte hogy a dobogó elúszott, amikor Pérez megelőzte az utolsó előtti körben

Fernando Alonso bevallotta, hogy azt hitte, elszálltak az esélyei a dobogós helyezésre, miután Sergio Pérez megelőzte őt a harmadik helyért a Brazil Nagydíj utolsó előtti körében.

Az Aston Martin pilótája azonban visszavágott, hogy az utolsó kör kezdetén visszaszerezze a helyet, és mindössze öt századmásodperccel előzte meg riválisát a célvonalig.

Alonso a verseny nagy részében dobogós helyen tartotta a pozícióját, ám az utolsó boxkiállások után Perez támadásba lendült.

“Nekem olyan 30 kör volt, amikor Checo nyomást gyakorolt rám” – mondta.

Az utolsó előtti kör kezdetén Pérez megelőzte Alonsót az egyes kanyarhoz vezető DRS-zónában. Ezt követően a spanyol versenyző azonnal megpróbálta visszavenni a helyet.

“Amikor két körrel a vége előtt elment mellettem, azt gondoltam, oké, ennek annyi. A dobogó már nem lehetséges” – mondta Alonso.

Azonban Pérez egy apró hibája az utolsó kör kezdetén lehetőséget adott Alonsónak, hogy visszavegye a helyet.

“Egy kicsit későn fékezett az egyesbe, én pedig azt mondtam, oké, megyek érte a négyesbe.”

Alonso csapattársa, Lance Stroll az ötödik helyen ért be, és ezzel véget vetett az Aston Martin gyenge szereplési sorozatának.

“Ez egy fenomenális eredmény a csapat számára” – mondta a spanyol versenyző.

“Már néhány hónapja küszködtünk, különösen az utolsó két versenyen két kieséssel. Szóval ez a dobogó nekik szól, mindenkinek a gyárban. Az utolsó körig küzdöttünk.”

A csapat formahanyatlása azután következett be, hogy új alkatrészeket vezettek be az autójukba, amelyek nem úgy teljesítettek, ahogyan azt tervezték. Ezen a hétvégén visszatértek néhány régebbi specifikációjú alkatrészhez, és a kvalifikáción kihasználva a szokatlan körülményeket, a második rajtrácsos sorba zárkóztak, és kiharcolták a szükséges eredményt.

“Nyilvánvalóan még mindig tanuljuk az autót” – mondta Alonso.

“Ezek az autók aerodinamikailag annyira összetettek. Szóval kísérletezgettünk egy kicsit, hogy megtaláljuk az irányt a jövő évre, nem feledve, hogy idén még versenyben vagyunk, szóval örülünk az eredménynek, és most irány Vegas.”

Leclerc: Ferrari motorproblémajája okozta a balesetet

Releváns cikkek