Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc: Ferrari motorproblémajája okozta a balesetet
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: Ferrari motorproblémajája okozta a balesetet

Charles Leclerc, a Ferrari pilótája szerint egy motorprobléma okozta a Brazil Nagydíj formációs körén történt drámai balesetét, amikor az autó hátsó kerekei blokkoltak.

Leclerc a Red Bull pilótája, Max Verstappen mögött állt volna fel a második helyre a rajtrácson, ám a monacói a 6-os kanyarban az alakuló körben megpördült, és a korlátok közé repölt el.

Ezt megelőzte egy kis füstfelhő az SF-23-as hátsó részéből, mielőtt a hátsó tengely blokkolni látszott és megpördült az autó. Ettől kezdve a monacói csak egy utas volt a kasztniban.

A Sky Sports F1-nek nyilatkozva Leclerc úgy vélte, hogy egy motorprobléma váltotta ki a megpördülést, mivel egy későbbi hidraulikai meghibásodással is szembesült, amely kitépte a kormányt a kezéből.

“Amikor elvesztettem a kormányt, alapvetően egyenesen mentem, mert már nem volt hidraulikám. Nem hiszem, hogy ez hidraulikus probléma. Úgy értem, tudom, hogy mi az. Nem tudok túlságosan belemenni a részletekbe.”

“Aztán volt egy motoros dolog, ami miatt blokkoltam a hátsó kerekeket, aztán nyilván megpördültem és a falnak csapódtam. Nem tudtam semmit sem csinálni.”

A csapattársa, Carlos Sainz az előző, mexikóvárosi futamon az első szabadedzés során szintén hidraulikai meghibásodást szenvedett, de Leclerc úgy vélte, eleget látott ahhoz, hogy gyanítsa, az ő problémája teljesen más.

“Elégedett voltam az autómmal, hétvégéről hétvégére változtatjuk a beállításokat az autók között. Azt hiszem, ő elégedetlen volt azzal, amit a garázsban csináltak az ő oldalán, de én a magam részéről minden rendben volt” – zárta Leclerc.

Leclerc balesetét követően a Sao Pauló-iNagydíj rajtját gyorsan egy piros zászlóval zárták, miután egy jelentős baleset történt, ahol Kevin Magnussen és Alex Albon is kiesett.

Massa: Sok versenyző támogat engem, de nem akarnak beszélni

Releváns cikkek