Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: A Mercedes nem érdemel futamgyőzelmet a W14-essel
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: A Mercedes nem érdemel futamgyőzelmet a W14-essel

A Mercedes nem érdemel futamgyőzelmet a W14-essel, mondta Toto Wolff a Sao Pauló-i Nagydíjon nyújtott gyenge teljesítményüket követően.

Lewis Hamilton volt az egyetlen pilóta, aki befejezte a versenyt, és a nyolcadik helyet szerezte meg, míg csapattársa, George Russell a túl magas erőforrás-hőmérséklet miatt feladta a versenyt.

Mindkét pilóta a szombati sprintfutamhoz hasonlóan a rossz gumikopással küzdött.

S mindemellett Wolff megbocsáthatatlannak nevezte az autó teljesítményét, miután a rivális Ferrari ismét felzárkózott hozzájuk a konstruktőri bajnokság második helyéért folytatott küzdelemben.

“Erre nincsenek szavak – mondta Wolff a Sky Sports-nak.

“Ez az autó a múlt héten és az azt megelőző héten is a második helyen végzett, és bármit is csináltunk vele, az borzalmas volt.”

“Lewis túlélte odakint, de George… Úgy értem, csak együtt tudok érezni azokkal, akik egy ilyen szerencsétlen dolgot vezetnek. Szóval ez mutatja, milyen nehéz az autó, késhegyre menő.”

“Jövőre jobban kell fejlesztenünk, mert nem lehet, hogy hét napon belül szilárdan a dobogón végzel ezzel az autóval, valószínűleg a két leggyorsabb autó egyikével, aztán meg sehol sem vagy, és nyolcadikként érsz célba.”

“A W14 úgy ment, mintha három keréken, és nem négy keréken [haladna]. Azt hiszem, az egyenes tempó volt az egyik probléma, de valószínűleg nem ez volt a fő tényező.”

“A fő tényező az volt, hogy a nagyobb szárnnyal nem tudtunk olyan tempóval menni a kanyarokban, amilyenre szükségünk lett volna, és megöltük a gumikat, egyszerűen felemésztettük őket néhány kör alatt.”

George Russell az erőforrással kapcsolatos problémák miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

“Túl voltunk minden mátrixon a hűtéssel kapcsolatban. Nem biztos, hogy ez honnan jött, ez volt az utolsó futam a PU [erőforrás] számára.”

“De ez van, ami van. Mindenesetre nem vagyok benne biztos, hogy a pontszerző helyen végzett volna [Lewis Hamilton], vagy sem, szóval ez egy probléma.”

A Mercedes a tavalyi szezon egyetlen győzelmét Brazíliában szerezte, de a mai futam után már csak két lehetősége van arra, hogy idén futamot nyerjen. Wolff szerint a W14-es futóművük nem érdemel győzelmet.

“Úgy gondolom, hogy az utolsó két futamon nyomulnunk kell, és talpra kell állnunk” – folytatta.

“Szerintem ez a legfontosabb dolog. Meglátjuk, mire leszünk képesek Las Vegasban – teljesen más pálya – és Abu Dhabiban. De a mai teljesítmény… szavak híján vagyok.”

Leclerc: Ferrari motorproblémajája okozta a balesetet

Releváns cikkek