Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: Red Bull olyan messze van, hogy a következő néhány évben előttünk maradnak
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Red Bull olyan messze van, hogy a következő néhány évben előttünk maradnak

Lewis Hamilton kevés reményt lát arra, hogy a közeljövőben utolérje a Red Bullt a Mercedes gyenge Brazil Nagydíjon nyújtott teljesítménye után.

A Mercedest felbátorította, hogy az Egyesült Államok Nagydíjára új padlólemez-konstrukciót vezettek be, a múlt hétvégén befejeződött három egymást követő verseny kezdetén. Hamilton Austinban a második helyen végzett az időmérőn, majd kizárták, de Mexikóban bebiztosította második helyét.

Brazíliában azonban borzalmas hétvégét szenvedett el a csapat. Mindkét pilóta szenvedett a gumik leromlásával, Hamilton pedig csak a hetedik helyen tudott célba érni a sprintversenyen. Ez egy hellyel volt jobb, mint amit a vasárnapi nagydíjon elért.

“Tudtam, hogy nehéz napunk lesz. Semmi sem változott az autóban tegnapról mára, szóval tudtam, hogy nehéz lesz” – mondta Hamilton a tegnapi futam után a médiának.

“Tegnap egyszerűen felfaltam a gumikat, váratlanul nem volt elég tempóm. Azt hiszem, [a versenyen] jobban vezettem, legalábbis ami a stintjeimet illeti, de egyszerűen csak lassúak voltunk.”

“A gumik folyamatosan túlmelegedtek nálunk, a kanyarokban nem volt tapadás.”

A Brazil Nagydíj hétvégéje előtt a Mercedes elmondta, hogy bátorítóan hatott rájuk az új padlólemezük hatása az autóra. Hamilton elismerte, hogy a helyzet most kevésbé tűnik pozitívnak, de reméli, hogy a csapat teljesítményének vizsgálata feltárja azokat a területeket, ahol rosszul működött.

“Végső soron, jelen pillanatban ez egy visszalépés. De csapatként csak összefogunk, és megpróbálunk előrébb lépni.

“A mai nap után a héten rengeteg elemzés lesz. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan dolgok, hogy ‘á, talán, ha ezt csináltuk volna, jobb lett volna’. De azt hiszem és végső soron mégis úgy gondolom, hogy az autó valamiért nem működött itt, és ez van.”

A futam egyik boxkiállását követően Hamilton arról számolt be, hogy úgy érezte, mintha az egyik kerék nem lett volna megfelelően beállítva. Elmondása szerint kiderült, hogy ez nem volt probléma.

“Ez szuper-furcsa. Azon gondolkodtam, hogy talán a gumiabroncsot nem igazították be rendesen, vagy ilyesmi, de az autó elkezdett jobbra fordulni, miközben én balra mentem.”

Úgy tűnt, hogy a probléma magától megoldódott.

“A végén minden rendben volt. Szerintem csak a szél vagy valami hasonló lehetett, egy széllökés.”

Nem tudja, hogy számíthat-e arra, hogy az autója jobban teljesít majd a következő versenyen, az új Las Vegas Strip Circuit pályán.

“Nem számítok rá. De lehet, hogy igen. Ezzel az autóval sosem lehet tudni.”

Miután több mint egy perccel a futamgyőztes Max Verstappen mögött végzett, Hamilton elismerte, hogy egyre nehezebb elhinni, hogy a Mercedesnek lesz válasza a Red Bullra a közeljövőben.

“Végső soron csak annyit tehetek, hogy megpróbálok optimista maradni” – mondta.

“A Red Bull, azt hiszem, olyan messze van, hogy valószínűleg a következő néhány évben nagyon egyértelmű lesz a helyzetük.”

Wolff: A Mercedes nem érdemel futamgyőzelmet a W14-essel

Releváns cikkek