Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A General Motors az Andretti nélkül nem száll be a Forma-1-be
Fotó: FIA Formula E
Formula 1

A General Motors az Andretti nélkül nem száll be a Forma-1-be

Az amerikai autógyártó óriás, a General Motors kijelentette, hogy csak akkor száll be a Forma-1-be, ha az Andretti Globallal közösen teheti ezt meg.

Az Forma-1 irányító testülete, az FIA több mint egy hónappal ezelőtt megerősítette, hogy jóváhagyta az Andretti ajánlatát, hogy 2025-től beléphessen a világbajnokságba.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media azonban nem árulta el, hogy az Andrettivel folytatott tárgyalások milyen stádiumban vannak.

“Van egy folyamat, szóval mint mindig, most sem adunk előjeleket” – mondta az Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali a múlt hét során.

“Az FIA helyesen tette a dolgát, amikor elvégezte az első értékelést. Most a kereskedelmi és marketing oldal értékelésének folyamatában vagyunk”.

Az Andretti januárban jelentette be, hogy a GM márkája, a Cadillac támogatásával kíván belépni a sportba. De míg a Forma-1 és csapatai üdvözölték a GM csatlakozásának lehetőségét, a sorozat és a legtöbb versenytárs ellenezte a rajtrács bővítését.

A Williams csapatfőnöke, James Vowles azok közé tartozott, akik azt mondták, szívesen dolgoznának együtt a General Motorssal, ha az Andretti nem tudna belépni.

“A Williams ellenzi egy 11. csapat felvételét, nagyon határozottan ellenzi” – mondta Katarban.

“Ez nem Andretti vagy a GM ellen szól, épp ellenkezőleg. Nyitott karokkal fogadom a GM-et, és a Williams is nyitott karokkal fogadja a General Motors-t, és remélem, hogy kapcsolatot tudok velük kialakítani, ha a dolgok nem működnének. Ők egy hihetetlen egység, amely szerintem jobbá teszi majd a sportot.”

A GM azonban most világossá tette, hogy ha a Forma-1 elutasítja Andrettit, akkor nem lépnek be a sorozatba egy másik csapattal.

“A GM elkötelezett az Andrettivel való partnerség mellett, hogy versenyezzen a Forma-1-ben” – mondta Mark Reuss, a GM elnöke az Associated Pressnek.

“Az Andretti [és] a Cadillac közötti együttműködés két egyedülálló, a versenyzésre épített egységet hoz össze, mindkettőnek hosszú, a motorsportban világszerte sikert sikerre halmozó múltja van.”

Norris: A 2. helyezés a legjobb, amit manapság és egyelőre lehet kapni

Releváns cikkek