Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardo inkább versenyzőként tekint magára, mintsem szórakoztatóművészként
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo inkább versenyzőként tekint magára, mintsem szórakoztatóművészként

A rajtrács egyik legnépszerűbb szereplőjeként Daniel Ricciardo sok figyelmet kap a Forma-1 rajongóitól, de az ausztrál ragaszkodik ahhoz, hogy ő elsősorban versenyzés miatt a mezőny része és nem szórakoztatás miatt.

Nyolcszoros nagydíjgyőztesként Ricciardo érdemeihez és a sportágban való jártasságához nem fér kétség.

Mégis, amikor az AlphaTauri versenyzőjét képzeljük el, az első mentális kép, ami eszünkbe jut, egy karizmatikus egyéniség, aki fertőző mosolyáról, pozitív hozzáállásáról és jó humorérzékéről ismert, mindezek pedig megkedveltették őt a Forma-1 szurkolói bázisával, a médiával, de a szponzorokkal is.

Kollégáihoz hasonlóan Ricciardo is profitált abból a népszerűségi hullámból, amely az elmúlt években elöntötte a sportot.
De miközben a versenypályán és azon kívül is megközelíthető és barátságos marad, Ricciardo nem szeretné, ha népszerűsége kiszorítaná a rendíthetetlen versenyszellemi jellemvonásait.

“Mindannyiunk profilja nőtt, különösen az elmúlt néhány évben, a Drive to Survive óta” – magyarázta a 34 éves versenyző, akit a Speedcafe idéz.

“Mindannyian éreztünk egy kicsit ebből.

“Azt hiszem, csak én a személyiségemmel, és azzal, hogy egy kicsit szórakozom a sporttal, igen, valószínűleg ez is egy kicsit nagyobb lett emiatt.

“Néha-néha előcsalogat [szórakozok egy kicsit], de azt hiszem, általában, mindenekelőtt versenyzőként tekintek magamra, nem pedig szórakoztatóművészként vagy bármi ilyesmiként.”

A modern Forma-1-ben a közösségi média forradalmasította a versenyzők nyilvános személyiségének kezelését.

Manapság már elengedhetetlen eszközzé vált a személyes márkaépítésben, a rajongók bevonásában, valamint a pályán belüli és kívüli lehetőségek biztosításában.
Az erős és hiteles közösségi médiajelenlét jelentősen hozzájárulhat egy versenyző általános sikeréhez az autósport modern korszakában.

“Vicces néha, hogy az emberek odajönnek hozzám, hogy: ‘nagyszerű voltál abban a szezonban’, én pedig: ‘versenyszezonra [gondolsz] – vagy Drive to Survive szezonjára?'” – jegyezte meg Ricciardo.

“Biztos, hogy néhányan talán nem versenyzőként tekintenek ránk, de ez is hozzátartozik a dologhoz. Azt hiszem, ahogy mondtam, mindannyian építjük a profilunkat és egy kicsit a márkánkat is, de ez nem vesz el semmit a versenyzésből, és ez az első és legfontosabb.”

Úgy tűnik, Ricciardo megújult céltudatossággal és elszántsággal vágott neki az idei évnek, miután 2022 végén az ifjú ausztrál, Oscar Piastri váltotta a McLarennél.

“Az idei visszatérés és egy kis szünet minden bizonnyal arra késztetett, hogy kitaláljam, mi a célom a továbbiakban, és hogyan akarok versenyezni – valószínűleg csak néhány dolgot kell eltávolítani, és visszatérni egy kicsit az alapokhoz.”

“Csak biztos akarok lenni abban, hogy úgy tekintenek rám, mint egy olyan versenyzőre, aki még mindig éhes és elszánt, és nem, mint olyanra, aki csak azért van itt, hogy jól érezze magát.”

A General Motors az Andretti nélkül nem száll be a Forma-1-be

Releváns cikkek