Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner: A Ferrarinak újra versenycsapattá kell válnia
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: A Ferrarinak újra versenycsapattá kell válnia

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a Ferrarinak vissza kell térnie a versenycsapat státuszba, ahhoz, hogy esélye legyen visszatérni a győzelemhez a Forma-1-ben.

A Ferrari nem tudott megnyerni egyetlen Forma-1-es bajnokságot se, azóta, hogy a csapat 2008-ban megszerezte a konstruktőri koronát. Ezt megelőzően az olasz márka 1999 és 2004 között hat egymást követő bajnoki címet szerzett.

Bár a Ferrari volt felelős a 2023-as év egyetlen nem Red Bull-győzelméért Carlos Sainz szingapúri győzelmével, a Scuderia jelenleg a harmadik helyen kullog a csapatbajnokságban.

Horner 2005 óta folyamatosan jelen van a Red Bull élén, a 2010-es évek elején Sebastian Vettel négy egymást követő bajnoki duplázása alatt is ő felügyelte a bikások csapatát. Azt követően hét évig tartott a Mercedes rekordsorozata, amit 2021-ben ismét a Red Bull követett Max Verstappennel az élen.

Horner Red Bullnál töltött ideje alatt a Ferrari hat csapatfőnök váltáson ment keresztül, a francia Frédéric Vasseur a következő, akit a maranellóiak szerencséjének újjáélesztésével bíztak meg.

Az Eff Won podcastban Horner azonban elmondta, hogy a Ferrari legnagyobb problémája abból fakad, hogy Olaszország túl nagy befolyást gyakorol a csapaton.

“Azt hiszem, a Ferrari legnagyobb problémája az, hogy egy nemzeti csapat. Vissza kell térnie ahhoz, hogy versenycsapat legyen.”

“Ez egy olasz intézmény, és valószínűleg túl sokan vannak a csúcson. Mindenkinek van beleszólása. Kívülről nézve az egyik erősségünk [a Red Bullnál], hogy gyorsan lépünk, döntéseket hozunk és ragaszkodunk hozzájuk. Még ha rossz döntést hozunk, akkor se változtatjuk meg a döntésünket.”

“Úgy gondolom, hogy a Ferrari esetében az újságok nagy hatással vannak arra, hogy mi történik ott. Szóval nagy a nyomás a Ferrarinál.”

Marko azonban azt mondja, sikerült meggyőznie Hornert, hogy maradjon az osztrák alakulatnál, amely azóta statisztikailag minden idők legjobb Forma-1-es szezonját produkálta.

A Red Bull rekordszámú futamgyőzelemmel szerezte meg a bajnoki címet, és máris túlszárnyalta a McLaren 1988-as rekordját a sorozatban aratott legtöbb győzelem tekintetében.

Eközben legutóbb Brazíliában Verstappen legutóbbi diadalával a Red Bull beérte a Mercedes 2016-os eredményét, ami egy csapat által egy szezonban elért legtöbb győzelmet illeti.

Brundle: Fájdalmas volt nézni a Mercedest

Releváns cikkek