Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Schumacher: A Ferrari mindig is egy kicsit problémás gyerek volt
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Schumacher: A Ferrari mindig is egy kicsit problémás gyerek volt

Ralf Schumacher kitart amellett, hogy még bátyjának, Michael Schumachernek is időre volt szüksége ahhoz, hogy a Ferrari szerencséje megforduljon.

Az idősebbik Schumacher, a hétszeres világbajnok három évet töltött a Ferrarinál, mielőtt végre megszerezte első bajnoki címét a patinás csapattal, és megkezdte ikonikus, sorozatban öt bajnoki címet hozó sorozatát.

Viszont a Ferrari ma még mindig arra vár, hogy megkoronázza első bajnokát Kimi Raikkönen 2007-es bajnoki címe óta.

“A Mercedes gyengesége valójában a Ferrari esélye volt a konstruktőri bajnokság második helyéért folytatott küzdelemben” – írta Ralf Schumacher a Sky-nak.

“De a Ferrarinak sem volt jó hétvégéje [a Sao Pauló-i Nagydíjon]. A Ferrari mindig is egy kicsit problémás gyerek volt.”

“Frédéric Vasseur nem tudja hat-hét hónap alatt felforgatni az egész boltot. Michaelnek, Ross Brawnnak és Jean Todtnak is kellett ehhez néhány év. A Ferrarinál türelemre van szükség.”

Charles Leclerc a felvezető körön műszaki hiba miatt kiesett a nagydíjon, ez volt a legutóbbi Ferrari blamázs az elmúlt évekbeli balszerencséinek sorában.

Carlos Sainz révén azonban továbbra is ők az egyetlen csapat, amely a Red Bull mellett idén nagydíjat nyertek.

‘Ez aggasztja Toto Wolffot” – mondta Schumacher.

“A Mercedes nagyon gyenge volt [Brazíliában]. Utána Toto Wolff szinte sokkot kapott a Sky mikrofonjánál.”

“A problémák azzal magyarázhatók, hogy nem értik a koncepciót. Brazíliában nagyobb volt a remény, de minden érintett csalódott volt.”

“Ezért attól tartok, hogy a Mercedes még nincs túl a nehezén. Ez aggasztja [jobban] Toto Wolffot” – zárta a hatszoros futamgyőztes.

Az FIA bemutatta a 2026-os autókat, amik kisebbek, könnyebbek és hatékonyabbak lesznek

Releváns cikkek