Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Gianpiero Lambiase: A legnagyobb félelmem, hogy nem nyerjük meg az összes versenyt
LUSAIL CITY, QATAR - OCTOBER 08: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and race engineer Gianpiero Lambiase celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Qatar at Lusail International Circuit on October 08, 2023 in Lusail City, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310080531 // Usage for editorial use only //
Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Gianpiero Lambiase: A legnagyobb félelmem, hogy nem nyerjük meg az összes versenyt

Max Verstappen versenymérnöke, Gianpiero Lambiase a háromszoros világbajnokkal való kapcsolatáról nyilatkozott.

Verstappen és Lambiase 2016-os szezonban egyesítette erőit, amikor a holland tinédzser Daniil Kvyat helyett került a Red Bullhoz, és nyert a csapatban a Spanyol Nagydíjon.

Miután több szezonon keresztül figyelték, ahogy a Mercedes egymás után gyűjtötte a bajnoki címeket, Verstappen és a Red Bull végül 2021-ben a bajnoki esélyesek közé került, és kis híján megelőzve Lewis Hamiltont, megszerezte első bajnoki címét, majd 2022-ben és 2023-ban a következőket.

A közelmúltbeli dominanciájuk ellenére azonban Verstappen és Lambiase az elmúlt időszakban több heves rádióváltásban is részt vett, ami rengeteg kérdést vet fel a médiában kapcsolatuk ügyében.

Verstappen és Lambiase együtt tisztázta a témát, utóbbi pedig egy mulatságos megjegyzéssel indította el a beszélgetést.

“A legnagyobb félelmem, hogy nő a verseny, és nem fogjuk megnyerni az összes versenyt, mert látjátok, hogy bánik velem most is, hogy mindent megnyer.”

Verstappen, aki a beszélgetés előrehaladtával komolyabb képet adott a helyzetről, amellett érvelt, hogy „valami nincs rendben”, ha nincsenek időnként feszült pillanatok.

“Úgy értem, még mindig ideges vagyok, még egy ilyen domináns szezonban is, vagy amikor a dolgok nem mennek jól, és ez a GP-vel is így van.”

“Még mindig nyerni akarunk, továbbra is mindent a lehető legtökéletesebben akarunk csinálni, bár senki sem tökéletes, de igyekszünk minél közelebb kerülni a tökéletességhez. Ezért persze néha még mindig vannak vitáink, de ez azért van, mert nagyon hajtunk a győzelemre.”

Lambiase a kistesójaként jellemezte Verstappent, majd hozzátette: “Szerintem az a fontos, hogy önmagad legyél. Azt hiszem, Max úgy érzi, hogy önmaga lehet mellettem, én magam lehetek mellette, akkor egyáltalán nincs semmiféle probléma.”

“Ha valamiben nyíltan ki kell állnunk egymással, akkor az lesz, és úgy gondolom, hogy ez rövid távon előnyökhöz vezet, ami végső soron az autóban rejlő lehetőségek maximalizálása egy versenyhétvégén.”

Hamilton: Red Bull olyan messze van, hogy a következő néhány évben előttünk maradnak

Releváns cikkek