Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Lewis Hamilton szerint, az F1-nek tisztelnie kéne a helyieket a Las Vegas-i Nagydíj megrendezése során
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Lewis Hamilton szerint, az F1-nek tisztelnie kéne a helyieket a Las Vegas-i Nagydíj megrendezése során

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton felszólította az F1-et, hogy tisztelje a helyieket a Las Vegas-i Nagydíjjal kapcsolatos lakossági panaszok közepette.

Az F1 1982 óta először Las Vegasba való visszatérését példátlanul nagy felhajtás fogadta. Az új pálya munkálatai hihetetlenül sok fennakadást okoztak a helyi lakosoknak.

A lassú közlekedés és a kényelmetlen gyalogosutak, ráadásul az építési munkálatok a várható vizuális és zajszennyezést okozzák, panaszokat eredményeztek.

Ennek eredményeként a Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei, bocsánatkérésre kényszerült.

“Szeretnék bocsánatot kérni minden Las Vegas-i lakostól, és nagyra értékeljük a türelmüket és a hajlandóságukat, hogy elviselnek minket” – mondta.

“Körülbelül 1,7 milliárd dollárnyi bevételt fogunk hozni a területre. Tehát nem csak a nézni vágyó rajongóknak kedvezünk. Reméljük, hogy ez nagy gazdasági hasznot hoz Las Vegasnak. Reméljük, hogy ez volt a legnehezebb év a sok építkezés miatt, és a jövőben könnyebb lesz a helyzet.”

Az AMG x IWC vegasi rendezvényén Hamilton elmondta véleményét a helyi lakosságot érintő zavarokról.

“Hallottam, hogy sok panasz érkezett a helyiek részéről az esemény ittlétével kapcsolatban, és úgy gondolom, hogy tiszteletben kell tartanunk az itteni lakosokat” – mondta.

“Olyan sokan vannak itt, akik keményen dolgoznak, rengeteg pénz és gazdagság van ebben a városban, és azokon a helyeken is, ahová mi megyünk, ebben az iparágban.

“Azt hiszem, gondoskodnunk kell arról, hogy az emberekről gondoskodjanak. Nem lehetünk olyan cirkusz, amelyik megjelenik, és csak csillogás és pompa van benne, és az embereket negatívan érinti.”

Így néz ki az idei, 2023-as Las Vegas-i Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek