Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardo: A lényeg az, hogy versenyezek, erre kell összpontosítanom
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo: A lényeg az, hogy versenyezek, erre kell összpontosítanom

Daniel Ricciardo azt mondta, ezen a hétvégén elkerüli Las Vegas számos zavaró tényezőjét, és megingathatatlanul összpontosít elsődleges céljára, a versenyzésre.

Az ausztrál pilóta és csapattársa, Yuki Tsunoda a közelmúlt versenyei során feljebb tornázta a tempóját, és mindössze két fordulóval a vége előtt felzárkózott a Williamshez, akik hetedikek az konstruktőri tabellán.

Mivel mindössze hét pont választja el a két csapatot, és Vegas ismeretlen terepe kiegyenlíti az erőviszonyokat, a Red Bull testvércsapata előtt nagy pontszerzési lehetőség nyílhat. Ricciardo számára nem idegen Las Vegas, a múltban sokszor járt a “fények városában” az Forma-1 nyári szüneteiben.

“Ez egy nagyon szórakoztató hely. Valójában mindig csak kikapcsolódásért voltam ott, például a nyári szünetekben az ausztrál barátaimmal, szóval érdekes lesz egy kicsit más felfogással odamenni.”

“Annyira szürreális város, különösen éjszaka, minden fényben úszik. Azt hiszem, olyan érzés lesz, mintha egy filmforgatáson versenyeznénk, szóval ez klassz lesz.”

“A pályán kívül sok minden fog történni, ezért arra törekszem, hogy a fókuszált maradjak, és kizárjam a zavaró tényezőket. A lényeg az, hogy versenyezek, és ez az a dolog, amit fontossági sorrendbe előre kell helyeznem, és erre kell összpontosítanom. Főleg most, hogy felzárkóztunk a Williams mellé, a pontszerzés nagyon fontos és kritikus pont.”

“Pihenek, amikor tudok pihenni, aztán amikor kell, csak koncentrálni fogok, és erre fordítom az energiámat. Ha van egy kis leállás, igyekszem nem túlságosan lefoglalni az elmémet.”

Ricciardo a gumihőmérsékletet emelte ki a fő problémaként, tekintettel a hűvös esti körülményekre.

“Hideg lesz. Kulcsfontosságú lesz jól előkészíteni a gumikat, ha jó kört akar menni az ember. Talán olyan érzés lesz, mint Baku az első évben, amikor még kicsi volt a tapadás a pályán.”

Így néz ki az idei, 2023-as Las Vegas-i Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek