Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen: Tudunk mi jobbak is lenni
Fotó: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: Tudunk mi jobbak is lenni

Verstappen hisz benne, hogy tudnak még fejlődni a vegasi első nap után.

Miután az 1. szabadedzés idő előtt véget ért, a második edzését 90 percre hosszabbították meg, így a csapatok és a pilóták több időt kaptak, hogy megismerkedjenek az új pályával.

Max Verstappen, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Mikor Verstappent az új pályáról kérdezték, így válaszolt:

“Csúszós. Természetesen nem nagyon mentünk az első edzésen, így eltartott egy kis ideig, amíg egy kicsit felgumiztuk a pályát. Azt hiszem, a végén egy kicsit jobb volt. Minden mára tervezett tesztet lefuttattunk, ami szerintem a legfontosabb volt.”

“Szerintem a lágy gumi egy körön elég jó. Hosszútávon viszont már nehezebb kérdés. Úgy tűnt, szenvednek a lágy gumisok, szóval közepesekre váltottunk, de úgy tűnik, hosszútávon a közepes sem megbízható.”

“Még egy dolog, amit meg kell vizsgálnunk, hogy lássuk, hogyan javíthatjuk a degradációt hosszú távon. Azt hiszem, nem lesz egyszerű kiválasztani a gumikat a versenyre.”

“Szerintem még mindig nagyon jól állunk másokhoz képest, de úgy érzem, tudunk mi jobb munkát végezni.”

A garázs másik oldalán Sergio Pérez negyedikként végzett a második szabadedzésen, vagyis csapattársa előtt. A mexikói pilóta nagy kihívásként értékelte a pályát.

“A tapadás nagyon kicsi volt, szóval egyre több dolog van, ami miatt nehezebb dolgunk lesz.”- mondta Pérez az első napjuk végén.

“Úgy gondolom, hogy jól haladtunk, ami fontos volt, szóval nagyon elégedett vagyok.”

Mikor Pérezt arról kérdezték, az első helyekért fog-e küzdeni az időmérőn, így válaszolt: “Holnap meglátjuk. A Ferrari elég erősnek tűnik. Nem csak az köridőkből, de a belső kamerás felvételek alapján is úgy látszik, találtak valamit.”

Leclerc és Sainz nagy reményekkel áll a hétvége előtt

Releváns cikkek