Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen szívesebben indult volna hátrébb a rajtrácson
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen szívesebben indult volna hátrébb a rajtrácson

Max Verstappen számára nem volt kilátásban a pole pozíció Las Vegasban, de az első sorból indulhat a pole-ból induló Charles Leclerc mellett. Ennek ellenére a holland nem bánta volna, ha egy hellyel hátrébb indul a vasárnapi Forma-1-es futamon – mondta a kvalifikáció után.

Carlos Sainz vitatott rajtbüntetésének köszönhetően Verstappen a harmadik helyről a második helyre került a rajtrácson. Mégis, a rajtrács első sora nem feltétlenül ideális ebben az esetben, még akkor sem, ha a belső sorban áll a második helyen.

“Azt hiszem, ez egy kicsit olyan, mint Austinban, amikor ott volt az első futam, ott is nagyon rossz volt a belső sor, szóval ez nem ideális” – magyarázta a Red Bull versenyzője.

“Igazából abban reménykedtem, hogy talán a negyedik helyen leszek, mert akkor nem léptem volna elő a harmadikra, de ez már csak így megy. Úgy értem, majd csak megbirkózunk vele. Szerencsére az egyes kanyarig tartó befutó nem túl rossz, de ha rosszul rajtolsz, akkor is sok pozíciót veszíthetsz, szóval holnap ezzel dolgozunk majd.”

A futam stratégiájáról Verstappen egyelőre nem akart sokat mondani.

“Attól függ. Úgy értem, őszintén szólva nem is gondolkodom rajta túl sokat. Az ember csak lazán beleveti magát a versenybe, és amikor lehetőséget lát, akkor belevág. Ha nincsenek, akkor maximalizálod, amid van. Ezt próbáljuk majd holnap és ma is megtenni.”

“Tegnap úgy gondolom, hogy a hosszú etapok jól sikerültek [a szabadedzéseken], így remélhetőleg ez a versenyen is így lesz” – mondta a háromszoros világbajnok.

Leclerc: Kicsit csalódott vagyok

Releváns cikkek