Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen: A Leclerc incidensért kapott büntetés a helyes döntés
Fotó: Dan Istitene / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: A Leclerc incidensért kapott büntetés a helyes döntés

Max Verstappen nehezen kiharcolt győzelmet aratott a Las Vegas-i Nagydíjon, amely legalább olyan látványos volt, mint maga Las Vegas.

A holland a rajtnál rögtön az élre állt, de az első kanyarban Charles Leclerc elleni megmozdulásáért megbüntették. Utólag úgy gondolja a holland, hogy a felügyelők jól döntöttek.

“Nos, a rajt jó volt, de aztán mindketten elég későn fékeztünk, hogy megvédjük a pozíciót, de e egy kicsit belülről jött, azt hiszem. Amint itt egy kicsit lekerülsz, szuper alacsony a tapadás, és ez történt” – magyarázta Verstappen.

“Fékeztem, és nem volt tapadás. Nem akartam Charles-t kilökni a pályáról, de nem tudtam lelassítani. Egyszerűen csak négy kerékkel szélesre csúsztam, ezért kellett szélesre mennünk.”

Verstappen kezdetben nem örült az FIA-tól kapott büntetésnek, de utólag már másképp látja a dolgot.

“Akkoriban az ember tele van adrenalinnal is, és nem voltam elégedett a döntéssel, de visszatekintve valószínűleg helyes döntés volt, és azzal az öt másodperccel biztosan egy kicsit nehezebb volt visszajönni az élre” – tekintett vissza a Red Bull versenyzője.

A holland mellett Leclerc is helyesnek tartja a böntetést.

“Nyilvánvalóan túlléptem a limitet, és szerintem megérdemelt az öt másodperces büntetés” – mondta Leclerc utána.

“Szoros volt. Még mindig próbáltam kitolni a pályáról, de annyira kevés volt a tapadás, hogy megpróbáltam megtartani azt a pozíciót, de ez van. Megbüntették, megfizette a büntetést, és szerintem ez volt a helyes büntetés.”

“Csak azt gondolom, hogy az ilyen helyzetekben jobb lenne, ha az FIA kérné, hogy adják vissza a helyet, mert szerintem elég nagy előnyt jelent, ha vigyázol a gumikra, amikor szabad levegőd van, de ez van.”

Leclerc biztos volt benne, hogy nyert volna az utolsó Biztonsági Autós-periódus nélkül is, amely alatt mindkét Red Bull-pilóta kiállt a bokszba, míg ő kint maradt.

“Tényleg úgy gondolom, hogy a Biztonsági Autó nélkül a miénk lett volna a győzelem” – mondta Leclerc.

“Nagyon jó első stintet teljesítettünk a közepes gumikon, és azt hiszem, öt körrel több új kemény [gumiabroncsunk] volt, mint Maxnak. Jó négy-öt köröm volt arra, hogy hőmérsékletre hozzam őket, és ezzel nagyon jó munkát végeztünk. Szóval nagyon magabiztos voltam, hogy a győzelem a miénk.

“Aztán sajnos jött a Biztonsági Autó. Max és Checo megállt, én pedig maradtam az öt körös használt kemény gumikon – ami nem túl sok, öt kör, de a probléma az, hogy aztán amikor a Safety Car alatt lehűtjük őket, egy használt gumit újraindítani hihetetlenül nehéz ilyen hőmérsékleten, és ott elvesztettük a versenyt.”

Leclerc, akinek hihetetlen módon nem sikerült az elmúlt 12 pole-ját nagydíjgyőzelemre váltania, elismerte, hogy ő is megállt volna kerékcserére.

Verstappen idén harmadjára is diadalmaskodott Amerikában

Releváns cikkek