Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Megint megvolt a tempónk, csak éppen nem volt eredmény
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Megint megvolt a tempónk, csak éppen nem volt eredmény

Toto Wolff sajnálkozott a Mercedes újabb elszalasztott lehetőségén, mivel a Ferrari felzárkózott hozzájuk a konstruktőri bajnokság második helyéért folytatott harcban.

George Russell és Lewis Hamilton, Max Verstappennel, illetve Oscar Piastrival történt incidens, ami mindkettejük esélyét elrontotta a nagy pontszerzésre.

Russell a dobogóra állt volna Las Vegasban, de az első bokszkiállási fázis után összeütközött Verstappennel, amiért öt másodperces időbüntetést kapott.

A másik oldalon Hamilton egy rossz kvalifikációs pozícióból próbált előre törni, de defektet kapott, miután összeért Piastrival, amikor a hosszú egyenes után a féktávra akart bemenni az ausztrál mellé.

Hamilton és Russell végül a hetedik és nyolcadik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy a Mercedes már csak négy ponttal vezet Abu Dhabi előtt.

A futamra reflektálva Wolff láthatóan levert volt.

“Nem az ő hibája. Szomorú, hogy ismét volt tempónk, de egyszerűen nem jött ki az eredmény” – mondta.

“George a Verstappennel történt incidens után, amikor büntetést kapott, nagyjából vége volt a játéknak. Emellett volt tempó elől, talán Maxnak nem, de ez van.”.

“Láttunk ma tempót. Azt hiszem, remélhetőleg talpra tudunk állni, és szolid dobogós helyezéseket szerezhetünk [Abu-Dhabiban].”

Wolff ismét dicsérte a Las Vegas-i eseményt, és elárulta, hogy a kvalifikáció menetrendjén kívül nem sokat változtatna.

“Nem változtatnék sok mindenen. A kvalifikációt talán éjfélről este 10-re változtatnám, akárcsak a verseny rajtját. Így még sokáig nyitva maradhatnának az utak Vegasban, és vacsorázhatnának a rajongók. Ettől eltekintve tökéletes esemény volt.”

Verstappen: A Leclerc incidensért kapott büntetés a helyes döntés

Releváns cikkek