Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner: Mindenki kissé felcseszve távozik Vegasból
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Mindenki kissé felcseszve távozik Vegasból

Christian Horner felszólította az F1-et, hogy módosítsa a Las Vegas-i Nagydíj menetrendjét, mivel aggódik, hogy a mérnökök és a szerelők nehezen birkóznak meg a fárasztó körülményekkel.

Az F1 Las Vegasba való visszatérésének egyik kritikája a késői rajtidőpontok voltak.

A pénteki csatornadráma után a második szabadedzés csak helyi idő szerint hajnali fél háromkor kezdődött, míg a kvalifikáció éjfélkor volt.

Mivel a versenyre éjszaka került sor, a menetrendet későbbre időzítették, hogy jobban alkalmazkodjanak az európai közönséghez.

Hogy a csapatok dolgát tovább nehezítse, a következő futamot a hétvégén Abu Dhabiban rendezik, ami 12 órával előzi meg Las Vegast.

Max Verstappen idei 18. győzelme után Horner azt szeretné, ha változtatásokat eszközölnének a menetrendben, még akkor is, ha az nem felel meg az európai közönségnek.

“Ez egy nagy esemény volt, és mint mindenben, most is lesz egy kis eligazítás, hogy átnézzük, mi volt jó, és mi az, amin még csiszolni kell” – mondta Horner.

“Soha nem fogsz minden televíziónézőt teljesen elégedetté tenni. Ez egy amerikai verseny, szóval, ha este nyolckor futnánk, vagy valami hasonlót, az csak egy kicsit kényelmesebb lenne mindenkinek.”

“Ha megnézzük, mekkora érdeklődés övezte ezt a versenyt, akkor ez fenomenális volt. Első versenyként természetesen sok tanulsággal kell számolnunk.”

“Azt hiszem, az egyik dolog, amit meg kell nézünk, az a menetrend, mert ez brutális volt a csapat számára, és az összes férfi és nő számára [is] a színfalak mögött. Szerintem mindenki kissé felcseszve távozik Vegasból.

“Meg kell néznünk, hogyan tudunk ezen javítani a jövőben. Olyan késő este indultunk, hogy talán egy kicsit korábban kellene kezdenünk.

Wolff: Megint megvolt a tempónk, csak éppen nem volt eredmény

Releváns cikkek