Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardonnak nem volt jó hétvégéje Vegasban
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardonnak nem volt jó hétvégéje Vegasban

Daniel Ricciardo fájdalmasként jellemezte a Las Vegas-i Nagydíj hétvégéjét.

Ricciardo a 14. helyen kezdte és fejezte is be a vasárnapi versenyt. Az ausztrál a futam után nyilatkozva elárulta, hol romlott el minden csapatnál, és miért hiányzott a tempójuk.

“Azt hiszem, arra számítottunk, hogy talán nagyobb lesz a tempónk.”

“Határozottan optimista voltam a verseny előtt. Viszont tudtam, hogy szenvedtünk ezen a hétvégén. Ez valójában csak folyamatos melegítés volt, hogy a gumik működjenek.”

“Tudtam, hogy a rajt nehéz lesz, de amint minden rendeződött, úgy éreztem, képesek leszünk ritmusba lendülni és egy kicsit nagyobb tempót mutatni. De nem ez volt a helyzet, és úgy gondolom, hogy az újraindítással is sokkal többet szenvedtünk, mint a többiek.”

“Egyrészt nem tudtunk mit kezdeni azzal, amink volt, de nyilván ki kell derítenünk, mi az oka, mert ez tartott vissza minket egész hétvégén.”

“Egy kicsit fájdalmas hétvége volt. Szerintem mindenképpen felületspecifikus a gond, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Nyilvánvalóan tovább kell mennünk Abu-Dhabiba, de a verseny után elemzést kell végeznünk.”

“Arra a kérdésre, hogy jobb lesz-e az autó Abu-Dhabiban, Ricciardo így válaszolt: “Határozottan. Ennek remélhetőleg vissza kell állnia. Ez egy közepesebb leszorítóerős pálya. Optimistán várom a hétvégét, de egyelőre a pihenésen, a következő két nap regenerálódásán és a gőz kiengedésén van a fókusz.”

Csapattársa, Yuki Tsunoda pont úgy szenvedett a versenyen, mint Ricciardo.

“Kicsit kockáztattunk a beállításokon a versenyig. Végül nem működött, de valójában örülünk, hogy megpróbáltuk. Tudtuk, hogy itt nagyon-nagyon gyenge a tempó, ezért tennünk kellett valamit. Tetszett a kihívás, de végül nem működött.”

Horner: Mindenki kissé felcseszve távozik Vegasból

Releváns cikkek