Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Bottas: Kiábrándító volt az ütközés
Fotó: Alfa Romeo F1 Team Stake
Formula 1

Bottas: Kiábrándító volt az ütközés

Jól kezdték a hétvégét a Alfa Romeók, végül mégis pontok nélkül távoztak Las Vegasból.

Bottasnak erős hétvégéje volt Vegasban, így a hetedik helyről kezdhette a versenyt. A pontszerzési reményei azonban gyorsan szertefoszlottak, amikor az 1-es kanyarban Sergio Pérezzel és Fernando Alonsoval is ütközött.

A finn pilóta folytatni tudta a futamot miután meglátogatta a boxutcát, ahol első szárnyat cserélt. Viszont megsérült a diffúzorja is, ami az estéje hátralévő részében nagy hátrányt jelentett, Bottas pedig a 17. helyen ért célba.

Az rajt után történt balesetre reflektálva így nyilatkozott Bottas.

“Nyilván kiábrándító volt, de kicsit reméltem, hogy még felzárkózhatok onnan. A legnagyobb probléma az volt, hogy a hátulról érkező ütést kaptam Péreztől.”

Valtteri Bottas, Alfa Romeo

Csapattársának, Zhou Guanyunak sem volt jobb versenye, ő a 15. helyen ért célba vasárnap.

“Jó volt a tempóm, a saját versenyemet futottam, majd a Safety Car nyilvánvalóan egy kicsit korábban jött, mint szerettem volna. Tehát közepes gumira kellett cserélnünk, aztán 30 kört kellett megtennünk a közepeseken. Nem hiszem, hogy ezzel a gumikopással ez bárki számára lehetséges lett volna. Sajnálatos módon a pontokért küzdöttünk, majd 10 körrel a vége előtt annyit zuhantunk körönként, hogy sajnos itt tartunk”

“Úgy tűnt, hogy a kemények egész jól működtek, de aztán a degradáció egészen extrém lett. Tehát azt lehetett látni, hogy sokan még két kiállást is csináltak, ez jobban működöt. Végül nem úgy lett, ahogy szerettük volna, de legalább megpróbáltuk.”

Ricciardonnak nem volt jó hétvégéje Vegasban

Releváns cikkek