Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alfa Romeo: Visszatérünk az F1-be, ha a feltételek megfelelőek lesznek
Fotó: Alfa Romeo F1 Team Stake
Formula 1

Alfa Romeo: Visszatérünk az F1-be, ha a feltételek megfelelőek lesznek

Az Alfa Romeo megerősítette, hogy kivonul a Forma-1-ből, mivel a Sauberrel kötött márkaszerződése a hétvégi Abu-Dhabi Nagydíj után lejár.

Az olasz márka 2018-ban kezdte el szponzorálni a Sauber F1-es csapatát, a következő évben pedig átvette a svájci alakulat névhasználati jogait.

Mivel azonban a Sauber az Audival való új együttműködésre törekszik, amelynek keretében a német gyártó saját erőforrást fog gyártani a 2026-ban érkező új technikai szabályokhoz, a márka együttműködése a csapattal véget ér.

Az Alfa Romeo és a Sauber legutóbbi Forma-1-es szereplése során tavaly a világbajnokság hatodik helyével érte el a csúcsot. Az utolsó szezonjuk azonban kevésbé volt sikeres, és a hétvégi döntőre mindössze négy ponttal előzik meg a konstruktőri tabellán az utolsó helyen álló Haast.

Ennek ellenére az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato szerint a Sauberrel töltött időszakuk nemzetközi bemutató volt a legmagasabb szinten, valamint mély emberi és sportélményt jelentett.

“Szerény véleményem szerint az itt végzett munkánk megtérülése a legpozitívabb volt egész pályafutásom során” – tette hozzá Imparato.

“A láthatóság tekintetében elért előnyök mérceként szolgálnak az egész Stellantis csoport számára.”

Az Alfa Romeo korábban konstruktőrként kétszer is indult az Forma-1-ben. Giuseppe Farinát 1950-ben az első versenyzői világbajnoki címig vitte, majd egy évvel később Juan Manuel Fangio követte, aztán visszalépett. A hetvenes években visszatért, és 1985-ig versenyzett.

Imparato jelezte, hogy a márka nem zárta ki, hogy a jövőben visszatér az sportba.

“Az Alfa Romeo DNS-ében benne van a versenyzés, és amint lehet, visszatér, hogy izgalomba hozza rajongóit, amikor a feltételek adottak lesznek.”

A hétvégi versenyen a csapat autóin a hatos számmal ellátott logók lesznek a festésen, hogy tükrözzék a Sauberrel eltöltött időt.
A C43-asok az Alfa Romeo nei nostri cuori feliratot is viselik majd, ami olaszul annyit tesz, hogy Alfa Romeo mindig a szívünkben lesz.

Bottas: Kiábrándító volt az ütközés

Releváns cikkek