Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc: Remélem, remek hétvégénk lesz
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: Remélem, remek hétvégénk lesz

Charles Leclerc abban reménykedik, hogy remek hétvégéje lesz az Abu Dhabi Nagydíjon, miután mindkét edzésen elsőként végzett.

Az első szabadedzésen rengeteg csapat újonc pilótáknak adott lehetőséget a tesztelésre, ellenben Leclerccel, aki így könnyen első helyen végzett. Később, a második szabadedzésen, mikor visszatértek a rendes kerékvágásba, Leclerc újra leggyorsabbként végzett.

Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A monacóit arról kérdezték, pozitívan értékeli-e a pénteket.

“Igen, mert csak egy kört tettem meg közepes gumival, majd rögtön egy kört lágyon, és mégis nagyon jó volt. Ez jó jel, ha így kezdődik, szóval remélem, hogy ezentúl remek hétvégénk lesz.”

Rendkívül fontos a Ferrari számára, hogy jól teljesítsenek, ugyanis mindössze 4 pont választja el őket a Mercedestől a konstruktőri világbajnokságban.

“Az is igaz, hogy a Mercedes is elég erősnek tűnt. Nem tudom, mi történt pontosan második edzésen, kicsit kevésbé tűntek erősnek az elsőhöz képest, de még sok dolgunk van, mert a hétvégén velük fogunk harcolni”

“Várok, mielőtt azt mondanám, hogy ez egy erős pálya számunkra! Holnap még bizonyítanunk kell az időmérőn, és akkor ezen a hétvégén a gumikezelés lesz a legnagyobb dolog. Tudjuk, hogy erre vasárnap fel kell készülnünk, ezért mindent megteszünk.”

Charles Leclerc jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, 12 ponttal van lemaradva csapattársától., Carlos Sainztól.

“A pilótáknál a negyedik hely semmit sem jelent, a konstruktőröknél viszont a második hely szép. Őszintén szólva nagyon szeretném, ha a csapat második lenne a hétvége végén. Nehéz szezonunk volt, mindenki megérdemli.”

“Mindannyian őrülten dolgoztak azon, hogy korábban meghozzák a frissítéseket, és megérdemelt lenne a második hely az év végén, szóval mindent megteszünk ennek érdekében. Aztán a pilótáknál, őszintén szólva, nincs túl sok reményem a negyedik helyezésre. Ha megszerzem, akkor jó, ha nem, akkor sem igazán bánom. Csak szeretném minél előbb megnyerni a bajnokságot.”

A Ferrari magánbeszélgetést tervez az F1-gyel, Sainz autójának a kártérítése kapcsán

Releváns cikkek