Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A McLaren új, 2030-ig szóló ötéves szerződést írt alá a Mercedesszel
Fotó: McLaren
Formula 1

A McLaren új, 2030-ig szóló ötéves szerződést írt alá a Mercedesszel

A Mercedes a jelenlegi partnerségük meghosszabbításával a 2030-as szezon végéig szállítja az erőforrásokat a McLarennek.

A McLaren a 2021-es szezontól kezdve a Mercedes erőforrásaival dolgozik, miután korábban a Renault erőforrásaival és előtte a Hondával versenyzett.
Az Abu-Dhbai Nagydíj első edzése előtt bejelentett új hosszabbítás értelmében a Mercedes az új formula 2026-os bevezetéséig, amikor is a sportágban átdolgozott 1,6 literes V6-os erőforrással érkeznek majd a motorok a wokingi székhelyű csapathoz.

Zak Brown, a csapat vezérigazgatója a Mercedest briliáns és megbízható partnerként jellemezte.

“A hosszabbítás azt jelzi, hogy részvényeseink és a csapat szélesebb köre is bízik a hajtásláncukban és abban az irányban, amit velük együtt követünk az előttünk álló új szabályrendszeri korszakban” – mondta Brown.

“Sikeresek voltunk együtt, mind az elmúlt három szezonban, mind pedig akkor, amikor korábban ők hajtották a csapatot, így várjuk a további sikereket, ahogy folytatjuk utunkat, hogy következetesen a rajtrács elején harcoljunk.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint egy olyan rivális csapat, mint a McLaren ellátása számos előnnyel jár a Mercedes számára.

“A McLaren 2021 óta ádáz és tisztességes versenytársak, különösen az idei szezon második felében” – mondta Wolff.

“A McLaren erős teljesítménye aláhúzza az átlátható és egyenlő utánpótlás fontosságát a sportág minden ügyfélcsapata számára, ha el akarjuk érni azt a célt, hogy 10 csapat képes legyen a dobogós helyezésekért harcolni.”

“Ez egyértelmű versenyképességi mércét ad, felgyorsítja a technikai tanulásunkat, és erősíti a Mercedes-Benz általános F1-es üzleti érveit.”

A Mercedes korábban 1995 és 2014 között a McLarent hajtotta, mielőtt a csapat sikertelenül váltott a Honda erőforrására. Ez alatt a közel két évtized alatt a Mercedesnél a McLaren három versenyzői bajnoki címet nyert Mika Häkkinennel és Lewis Hamiltonnal, valamint 1998-ban a konstruktőri bajnokságot.

A partnerség megreformálása óta a wokingi csapat2021-ben az Olasz Nagydíj megnyerésével tért vissza a dobogó legfelső fokára. A csapat a Mercedes-erőforráshoz való visszatérés óta eltelt közel három teljes szezonban összesen 15 dobogós helyezést ért el.

Marko Hamilton szerződéséről: Verstappen és Hamilton egy csapatban, az nem működik

Releváns cikkek