Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az FIA megtiltotta a pilótáknak, hogy bokszutca alagútjában előzzenek
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Az FIA megtiltotta a pilótáknak, hogy bokszutca alagútjában előzzenek

Niels Wittich, az FIA Forma-1-es versenyigazgatója megtiltotta minden pilótának, hogy a kvalifikáció alatt a Yas Marina bokszutcában, a bokszkijáratnál előzzék a riválisaikat.

A szombat délelőtti utolsó edzés előtt kiadott frissített hivatalos iránymutatásban Wittich kifejezetten megtiltotta minden versenyzőnek, hogy a bokszutca végét jelző fehér vonaltól, a második Biztonsági Autó vonaláig tilos előzni.

A lépésre a pénteki második edzésen történt szituációt követően került sor, amikor a világbajnok Max Verstappen megelőzte a bokszutcából a tipikus versenytempónál lassabban kihajtó riválisait.

A Nico Hülkenberg egyes kanyarban történt balesete miatt kiváltott második piros zászlós leállást követően Verstappen az edzés folytatását követően a George Russell és Lewis Hamilton két Mercedesze mögé szorult.

Verstappen alig várta, hogy pályára léphessen, és mindkét Mercedest kívülről megkerülte a bokszutca kijáratánál lévő bal oldali földalatti alagútban, mielőtt Esteban Ocon Alpine-ját megkerülve felhajtott a dombra, hogy elkezdhessen a pályán körözni.

A hétvégi kvalifikációra azonban megtiltották a pilótáknak, hogy a bokszutca kijáratának bármely pontján előzzék a versenyzőket, kivéve, ha egy autó nyilvánvaló problémával lassít.

A pénteki edzés után Verstappen ragaszkodott ahhoz, hogy riválisai hibáztak, amikor nem versenytempóban léptek ki a bokszutcából.

“Mozogniuk kell” – mondta.

“Mindannyian lassan vezetnek, és én ki akarok menni, mert mindannyiunknak kevés az időnk, de ők csak tovább hajtanak középen.

“Aztán amikor megpróbáltam előzni, megpróbáltak a falba szorítani. Szóval igen, egy kicsit butaság volt” – zárta a holland.

Leclerc: Remélem, remek hétvégénk lesz

Releváns cikkek