Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso: Az Aston Martinnak egy kis káoszra van szüksége ahhoz, hogy kihívója legyen a McLarennek
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Az Aston Martinnak egy kis káoszra van szüksége ahhoz, hogy kihívója legyen a McLarennek

Fernando Alonso szerint az Aston Martinnak nem lesz könnyű dolga ahhoz, hogy a szezon utolsó, mai futamán elérje azt az eredményt, amire szüksége van ahhoz, hogy megelőzze a McLarent a bajnokság negyedik helyén.

A McLaren a mai Abu-Dhabi Nagydíjra 11 ponttal vezet az Aston Martin előtt a konstruktőri bajnokságban. Az Aston Martin a múlt hétvégén Las Vegasban 10 pontot vett el tőlük.

A McLaren azonban sokkal erősebb kvalifikációt teljesített tegnap, mint riválisai. Alonso a hetedik helyről indulhat, hat hellyel megelőzve csapattársát, Lance Strollt. A McLarennél Oscar Piastri a harmadik, Lando Norris az ötödik.

“Optimista vagyok, hogy pontokat szerezhetünk” – mondta Alonso a kvalifikáció után, de elismerte, hogy valami többre van szükségünk, mint egy átlagos verseny, hogy kihívják a McLarent.

Az Abu-Dahbi Nagydíj Alonso szerint mindenesetre kemény verseny lesz.

“Azt hiszem, a gumik egy kicsit jobban küzdenek, mint gondoltuk. Szóval szerintem a gumikezelés lesz a kulcs.

“A forgalom is, azt hiszem, amikor egy autós csoportban vagy, és harcolsz a gumikkal, úgy tűnik, sokkal jobban küzdenek, mint amikor szabadedzésen vagy.”

“De a mostani résekkel nincs szabad levegő. Mindannyian egy körön vagyunk. Szóval szerintem nagyon hosszú verseny lesz” – zárta Alonso.

Alonso szerint az Aston Martin a konstruktőri bajnoki címért folytatott negyedik helyért folytatott küzdelem lesz a verseny középpontjában.

“Számunkra nyilvánvalóan a McLaren az egyetlen célunk. Mindketten előttünk indulnak. Szóval egy kis káoszra van szükségünk, ha meg akarjuk előzni őket. Egy normális versenyen előttünk fognak célba érni, és ez nem elég jó.”

A Yas Marina környékén a gumikezelés komoly gondot jelent a csapatoknak. Pierre Gasly, aki a legutóbbi versenyen csúnyán megszenvedett a szemcsésedéssel, azt mondta, hogy kompromisszumokat kötött a beállításain, hogy megakadályozza a megismétlődést.

“Annyira küzdöttem a szemcsésedéssel a múlt hétvégén, hogy ezen a hétvégén egy kicsit kompromisszumokat kötöttem az autó beállításain, hogy a lehető legjobban védve legyek ellene” – mondta az Alpine versenyzője.

“Csináltam néhány olyan dolgot, amit normális esetben nem tettem volna meg, csak azért, hogy a múlt hétből kiindulva biztos legyek benne, hogy ez nem ismétlődik meg.”

Ezért volt katasztrofális Hamilton időmérője

Releváns cikkek