Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso: Ez volt a legjobb szezonom 2012 óta
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Ez volt a legjobb szezonom 2012 óta

Fernando Alonso átigazolása az Aston Martinhoz kifizetődött: a kétszeres világbajnok pontszerzéssel végzett Abu-Dhabiban, és negyedik lett a pilóták bajnokságában, ami egy évtizede a legjobb helyezése.

Mivel Lance Stroll is szerzett pontokat, az Abu-Dhabi Nagydíj megfelelő módja volt a szezon lezárásának az Aston Martin számára.

“Ha a hétvége előtt azt mondtad volna nekem, hogy negyedik helyen fogok végezni a pilóták bajnokságában, nem hittem volna neked, szóval ez egy igazi ajándék” – mondta Alonso. “Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy egész szezonban vezettem.”

“Azt hiszem, ez volt a legjobb, legkonzisztensebb szezonom 2012 óta. Azt hiszem, az egész szezonban a maximumot hoztam ki az autóból.”

“Az egész Aston Martin csapat hihetetlenül keményen dolgozott, és már alig várom, hogy nekivághassak a télnek, majd elkezdhessem a munkát a következő szezonban. Az idei évet esélytelenül kezdtük, de a 2024-es évet nagyon is reflektorfényben kezdjük: fel kell készülnünk rá.”

Visszatérve a vasárnapi futamra, Alonso így értékelte a versenyt.

“Úgy gondolom, jól támadtunk ma, haladtunk a mezőnyben. Vasárnap általában jobb a tempónk, és ez határozottan így volt ma is.”

“Örülök, hogy a 2023-as évet néhány erősebb teljesítménnyel zártuk, amelyekre büszkék lehetünk. Ez határozottan a tanulás éve volt. Voltak hullámvölgyeink, de jó irányba haladunk a következő év felé.”- zárta monológját Alonso.

Alonso: Az Aston Martinnak egy kis káoszra van szüksége ahhoz, hogy kihívója legyen a McLarennek

Releváns cikkek