Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Charles sportszerű volt
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Charles sportszerű volt

Toto Wolff megdicsérte Charles Leclercet az Abu-Dhabi Nagydíjon tanúsított magatartásáért.

A Ferrari előrébb végzett a pályán Charles Leclerc részéről, de George Russell a harmadik, Lewis Hamilton pedig a nyolcadik helyen végzett, így a Mercedes elég pontot szerzett ahhoz, hogy megtartsa a konstruktőrök bajnokságában elért második helyét.

Ennek ellenére feszült vége volt a versenynek, mert Leclerc elengedte Sergio Perezt, mert tudta, hogy a mexikói időbüntetést kapott. Leclerc abban reménykedtek, hogy Péreznek elegendő sebessége lesz ahhoz, hogy öt másodperces különbséget autózzon ki Russellhez képest, amivel a Ferrari pedig a második helyet szerezte volna meg a bajnokságban.

Igaz, Leclerc feltarthatta volna Russellt, hogy sikerüljön a terve, de valljuk be, az nem lett volna elegáns egy Ferrari szintű csapattól. Toto Wolff külön megemlítette Leclercet a verseny után.

“Nagyszerű vége volt a versenynek. Szerintem George kivételesen vezetett.”

“Úgy gondolom, hogy Charles a végén sportszerű magatartást tanúsított, nem próbálta lelassítani Russellt. Két nagyszerű csapat, két nagyszerű márka, akik a végsőkig küzdöttek.”

Wolff beszélt még a bajnokságban elért eredményükről is.

“Ennek örülnünk kell, de versenyzőként csak többet akarsz, de ma nyertünk. Harc volt a második helyért (a bajnokságban). Bizonyos értelemben szuper pozitív a csapat és sok alkalmazott számára, hogy második lehet a bajnokságban, de egyben arra is emlékeztet, hogy ez mégis csak a második hely.”

“Legyünk őszinték, a Red Bullnak azért van ekkora előnye, mert az új szabályokból nagyon jól jöttek ki. Nagyon nehéz felzárkózni, de remélhetőleg hamarosan lelassulnak, és lesz időn felzárkózni rájuk. Ez nem csak egy-két tized plusz leszorítóerőn múlik. Az autónkkal alapjaiban gond van. Instabil, a pilóták nem bíznak az autóban. Remélem, ha ezt ki tudjuk javítani, tudunk egy lépést tenni előre, ahogy más csapatok is tették.”

A Forma-1 dolgozóiért aggódik George Russell a 2024-es, 24 futamos szezon miatt

Releváns cikkek