Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: Én is csak ember vagyok
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Én is csak ember vagyok

Hullámvölgyes volt Hamilton szezonja, de idén is győzelem nélkül zárta az évet.

Miután a Red Bull-os Max Verstappen letaszította a trónjáról 2021-ben, Hamilton nem tudott újra harcolni a bajnoki címért, mert a Mercedes azért küzdött, hogy egy futamgyőztes autót állítson elő az F1 legújabb szabályait követve.

A 2007-ben debütáló Hamilton 2022-ig egyetlen szezonban sem maradt futamgyőzelem nélkül, és a most 38 éves pilóta bevallotta, hogy a nehézségek kérdéseket vetnek fel benne.

“Amikor ilyen nehéz szezonjaid vannak, mindig lesznek olyan pillanatok, amikor azt kérdezed magadtól: „Én vagyok a hiba, vagy az autó? Még mindig megvan bennem a tűz? Vagy már eltűnt?”

“Mert ez hiányzik, tudod… Amikor megtörténik a varázslat, amikor minden összejön, az autó és te, és az a szikra, az rendkívüli. És ez az, amit keresel.”

“Én is csak ember vagyok. Ha valaki a világon azt mondja neked, hogy nincsenek ilyen gondjai, akkor tagadja. Mindannyian emberek vagyunk.”

 

Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Hamilton elégedetten nyilatkozott a versenynapokon nyújtott teljesítményével kapcsolatban, de úgy érzi, van még mit dolgoznia az időmérőkön.

“A legtöbb versenyteljesítményem nagyon jó volt. A kvalifikáció még mindig fejlesztésre szoruló terület. Csapatszinten küzdünk azért, hogy kihozzuk a teljesítményt ezekből a gumikból.”

“Volt egy hétvége, amikor George kiesett, én viszont jó voltam, aztán legközelebb fordítva. És ezek az autóink apró részleteitől függnek.”

A Forma-1 dolgozóiért aggódik George Russell a 2024-es, 24 futamos szezon miatt

Releváns cikkek