Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Aston Martin: Nem lenne helyes, ha csalódásként könyvelnénk el ezt az évet
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Aston Martin: Nem lenne helyes, ha csalódásként könyvelnénk el ezt az évet

Az Aston Martin azt mondja, nem csalódottak, amiért a konstruktőri bajnokság második helyéről végül az ötödik helyen végeztek.

A silverstone-i székhelyű csapat volt a szezon elejének az egyik legjobbja, hiszen a 2022-es bajnokság hetedik helyéről a 2023-as szezon első fordulóiban rendszeresen dobogós helyezéseket szereztek.

Az Aston Martin a konstruktőri bajnokság második helyén állt a bahreini nyitófutamtól egészen a Spanyol Nagydíj végéig, ahol a Mercedes előzte meg őket. A szezon hátralévő részében a Ferrari és végül a McLaren is megelőzte őket a későbbi fordulókban, végül az ötödik helyen fejezték be az évet.

Arra a kérdésre, hogy az ötödik hely csalódás-e csapata számára a szezon eleji teljesítményt figyelembe véve, Mike Krack csapatfőnök azt mondta, hogy csapata mindig is szem előtt tartotta a teljesítményét.

“Ez nem csalódás, mert reálisan kell látnunk, hogy hol állunk” – mondta.

“Nagyon jó helyzetben kezdtük az évet, de azt is elemeznünk kell, hogy miért kerültünk ebbe a pozícióba. Ha ezt tényleg elemzed, és reálisan látod, hogy hol vagy, akkor nem lehetsz csalódott. Meglepődtünk – és szerintem mindenki meglepődött -, hogy néhány csapat nem úgy jött el a rajtkockáról, ahogyan azt vártuk.”

“Aztán a fejlődéssel visszatértek a mondvacsinált, természetesebb pozíciójukba. Ez olyasmi, amit nem tudunk befolyásolni azzal a tüzelési erővel, amivel rendelkeztünk.”

“Szóval ebből a szempontból azt hiszem, nem lenne helyes azt mondani, hogy ez a rész csalódás. Ez olyasmi, amiről tudjuk, hogy a jövőre nézve dolgoznunk kell rajta, ha erősebb csapattá akarunk válni. De azt hiszem, nem lenne helyes, ha csalódásként könyvelnénk el [ezt az évet].”

A csapat teljesítményért felelős igazgatója, Tom McCullough elmondta, hogy az Aston Martin inkább az adatokkal és a tudással foglalkozik, mint a végső helyezésekkel.

“Azt hiszem, mi is brutálisak vagyunk önmagunkkal” – mondta McCullough. Mi nagyon is a megértésen, nem pedig az eredményeken dolgozunk. Mert ha túlságosan eredményközpontúak vagyunk, akkor elveszünk ebben a játékban.”

McCullough példaként említette az Ausztrál Nagydíjat, ahol a csapat versenyzői, Fernando Alonso és Lance Stroll a harmadik és negyedik helyen végeztek, és ezzel a szezon legnagyobb pontszerzését érték el, ahol a csapat eredményei nem feleltek meg a relatív teljesítményszintjüknek.

“Melbourne-ből, az év harmadik futamáról eljöttünk, harmadik és negyedik helyen végeztünk, szóval mondhatod, hogy ‘szép volt’, megveregetheted a vállad, de egyértelműen a negyedik leggyorsabb csapat voltunk azon a pályán, azokkal a jellemzőkkel” – magyarázta.

“És ez volt a harmadik futam. Szóval megnéztük az összes adatot, és megértettük, hogy miért.”

“Ez mind része az autó fejlesztésének. Ez a valóság – tényleg brutálisak vagyunk, a futam utáni hétvégén. Nem számít, hogy milyen eredményt értünk el, az a kérdés, hogy ‘hol voltunk jók? Hol voltunk rosszak? Min kell még dolgoznunk?'”

Hülkenberg a Haas küszködése ellenére is motivált a jövőt nézve

Releváns cikkek