Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Vettel többet nyerne Verstappennél, ha egy csapatban lennének
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Vettel többet nyerne Verstappennél, ha egy csapatban lennének

Franz Tost, az AlphaTauri most visszavonult csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel több versenyt nyerne, mint Max Verstappen, ha egy csapatban lennének.

Tost 18 évnyi csapatvezetés után visszavonul az AlphaTauri csapatfőnöki tisztségéből. Annak ellenére, hogy a holland pilóta a Red Bull legjobb éve közben a harmadik világbajnoki címét szerezte meg, szerinte Vettel előnyben lenne a versenyeken, ha csapattársak lennének.

Arra a kérdésre, hogy kit választana egy fantázia csapat pilótapárosának, Tost azt mondta: “Vettelt és Maxot.”

“Tudják, hogyan kell versenyeket nyerni, és minden tényezőt magukkal hoznak, ami a versenyek megnyeréséhez kell. Mindenekelőtt a tehetség. Másodszor, a szenvedély. Mindketten nagyon szenvedélyesek. Nézd Maxot, ő vezeti ezt az e-autó sorozatot és minden ilyesmit. Hát nem fantasztikus? Háromszoros Forma-1-es világbajnok, otthon pedig számítógépen versenyez mások ellen.”

“Fegyelmezettek. Pontosan tudják, mikor és mit kell tenniük. A fegyelem nagyon-nagyon fontos tényező. Tanulmányozzák a riválisokat, kiderítik, hol vannak a hiányosságok, és ezen dolgoznak, hogy legyőzzék őket. Ezek a tényezők 100%-ban mindkét pilótának megvannak.”

Arra a kérdésre, hogy ki nyerné az időmérőt, Tost így válaszolt: “Verstappen”. Arra a kérdésre viszont, hogy ki nyerne több nagydíjat, így válaszolt: “Sebastian.”

Sebastian Vettel, Max Verstappen
Fotó: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool

Tizenhét pilóta fordult meg Franz Tostnál az évek alatt, legutóbb Daniel Ricciardo váltotta Nyck de Vriest, még nyáron. Yuki Tsunodával ketten lesznek az AlphaTauri pilótapárosa 2024-ben.

“Azt kell mondanom, hogy Yuki a természetes sebességből adódóan tényleg csúcspilóta. Viszont még fegyelmezettebbé kell válnia, és egy kicsit keményebben kell dolgoznia. Kicsit lazán veszi a dolgokat minden téren. A technikai oldalon, egy kicsit az étkezése terén, és a fizikai edzésben is.”

“Mindenhol egyre jobb és jobb, de ahhoz, hogy élvonalbeli pilóta lehessen, mindenben többet kell tennie.”

Verstappen: Hihetetlen szezon, nagy köszönet!

Releváns cikkek