Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ocon nem elégedett az Alpine idei teljesítményével
Fotó: Alpine
Formula 1

Ocon nem elégedett az Alpine idei teljesítményével

Esteban Ocon nem elégedett azzal, hogy az Alpine a 2023-as szezont csak hatodikként zárta a konstruktőri bajnokságban.

az Alpine jó formát mutatott 2022-ben, negyedik helyen végeztek a konstruktőri tabellán az új technikai előírások első szezonjában. 2023-ban azonban visszaesést muttattak, és a riválisok, az Aston Martin és a McLaren sokkal versenyképesebb autókat gyártottak és fejlesztettek, így a franciák visszaestek a sorrendben, és csak a hatodikak lettek.

Az évre visszagondolva – amiben Williamses Logan Sargeanttel holtversenyben végzett a legtöbb DNF-ek számában (7) – Ocon így nyilatkozott: “Nem vagyok a legboldogabb a szezonnal, ez egyértelmű.”

Esteban Ocon, Pierre Gasly, Alpine
Fotó: Alpine

“Volt pár jó eredményünk ebben az évben. Erős eredményeket értünk el csapatként, Monacoban, Zandvoortban, ezek a helyek nagyon jók voltak a csapat számára.”

“Sajnos nem volt elég stabil a teljesítményünk é stúl sok kiesésem (DNF) volt. Valószínűleg bekerülhettünk volna a legjobb 10-be a pilóták bajnokságában, és valószínűleg feljebb lehettünk volna a konstruktőrök között is, de ez már így marad.”

“Dolgozunk tovább, és egészen biztos vagyok benne, hogy jó dolgok fognak jönni. Bízom abban, hogy a csapat jó munkát végez a télen, mindenki többre vágyik, hogy folyamatosan fejlődjünk, ez a célunk.”

Ocon az idei utolsó menetéről, az Abu-Dhabiban megrendezett év végi tesztelsről is beszélt.

“Jó volt. Érdekes nap volt. Az, hogy olyan dolgokat tesztelhettünk, amelyeket a versenyen és egész évben nem tudtunk tesztelni, bizonyos értelemben ingyenes teszt volt. Szóval ez nagyon-nagyon érdekes volt. Valószínűleg a legérdekesebb teszt, amit valaha csináltam, és jó eredménnyel is végeztem.”

“Úgy gondolom, hogy ez általában hasznos lesz a jövő évi autó számára. Örülök a mai nap eredményének, és örülök, hogy Jack Doohan autójából is jöttek az adatok.”

Vettel többet nyerne Verstappennél, ha egy csapatban lennének

Releváns cikkek