Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner: Verstappen nem változott az elmúlt négy-öt évben a sikerek ellenére
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Verstappen nem változott az elmúlt négy-öt évben a sikerek ellenére

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, hogy a világbajnok Max Verstappen 2024-ben is ugyanolyan győzeleméhes  és erős lesz.

Verstappen és a Red Bull 2023-ban rekordszezont futott, szinte minden bajnoki futamot megnyertek, Verstappen 19 győzelmet aratott, míg csapattársa, Sergio Pérez pedig további kettőt.
A győzelem csak a Szingapúri Nagydíjon kerülte el a Red Bullt, ahol a bajnokok a hétvége során a riválisokhoz képest nem nyújtottak megfelelő teljesítményt. A Ferrari végül Carlos Sainz jóvoltából a Marina Bayben szerezte meg a szezon egyetlen győzelmét.

Horner azt mondjóta, hogy soha nem álmodott olyan szezonról, amikor a Red Bull majdnem minden nagydíjat megnyer a szezon során.

“[A média] körülbelül a harmadik futam óta kérdezi tőlem, hogy ‘szerinted idén minden futamot meg tudtok nyerni?'” – mondta.

“De 22 futamból 21-et megnyerni őrültség.”

“Az, hogy Max több mint 1000 kört vezetett, hogy 19 futamot nyert, hogy megdöntötte a McLaren 1988-as rekordját, hogy megdöntötte Sebastian Vettel saját rekorját [amit velünk aratott]- 2013-ban. A győzelmi arányok, az összes százalék, amit elért. Ez az autó be fog vonulni a történelembe, minden bizonnyal, azt hiszem, jelentős ideig, a Forma-1 történetének legsikeresebb autójaként.”

Horner elismerte, hogy csapata szingapúri veresége megalázó volt számára, és fontos emlékeztetőül szolgált csapata számára.

“Még mindig van mire törekedni” – mondta.

“Hasznos lecke, hogy a dolgok gyorsan változhatnak. Szingapúr egy kiemelkedő hétvége volt.”

Mivel Verstappen megsemmisítő módon szerezte meg az elmúlt két világbajnoki címet, Horner nem várja el a bajnok pilótája mentalitását és hozzáállását.

“Szerintem pontosan ugyanolyan lesz” – mondta Horner.

“Nem változott az elmúlt négy-öt évben.”

“Ő egy versenyző – versenyezni akar, nyerni akar. Egy az autóval, annyi természetes képessége és önbizalma van, és hisz a saját képességeiben, és hisz a saját képességeiben. Szerintem csak arra fog törekedni, hogy folytassa ezt a vonatot. Most rajtunk múlik, hogy megadjuk neki az ehhez szükséges eszközöket. Remélhetőleg ebből az autóból levonhatunk néhány tanulságot, és az RB20-ban is alkalmazhatjuk.”

Vettel többet nyerne Verstappennél, ha egy csapatban lennének

Releváns cikkek