Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Nagy lépést tesz előre a Ferrari 2024-ben
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Nagy lépést tesz előre a Ferrari 2024-ben

Charles Leclerc szerint az év végén “hatalmas ugrást” tettek a Ferrarival a jövőbeni terveikkel kapcsolatban, és magabiztosan lát majd neki a 2024-es szezonnak.

A Ferrari rendkívül jól kezdte a 2022-es szezont az új technikai előírásokkal, Leclerc az első három futamból kettőt megnyert – Bahreinben és Ausztráliában –, és 34 ponttal vezetetett a bajnokságban a második George Russell előtt.

A bajnoki győzelem azonban elmaradt, mivel Max Verstappen és a Red Bull a szezon további részében erősebb volt náluk. A Ferrari a második helyen végzett a Mercedes előtt, majd 2023-ban visszatértek, abban a reményben, hogy újra a bajnoki címekért versenyezhetnek. Ez azonban nem sikerült, Carlos Sainz szingapúri győzelme volt az egyetlen győzelmük ebben a szezonban.

Refelktálva az idei szezonra, amiben a Red Bull és a Mercedes mögött végeztek, Leclerc így nyilatkozott.

“Hogy őszinte legyek, elég elkeserítő szezon volt. A múlt évhez képest azt hittük, hogy ebben a szezonban a bajnoki címért küzdhetünk.”

Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Az első futam után azonnal megértettük, milyen nehéz lesz a Red Bullhoz képest, akik hatalmasat léptek előre, különösen a versenytempóban. Nem ugyanaannyit fejlődtünk. Szóval ettől a pillanattól kezdve ez egy kicsit csalódás volt.”

“Másrészt, ha csak ezt a szezont nézzük, úgy gondolom, hogy sokat fejlődtünk a év közben, ami pozitív és bizakodó a jövőt illetően.”

“De nagy rést kell betömni, hogy felzárkózhassunk a Red Bulhoz, szóval a téli szünetben keményen fogunk dolgozni, és remélhetőleg erősebben térünk vissza, egy olyan autóval, ami nyerni tud.”

A Forma-1 dolgozóiért aggódik George Russell a 2024-es, 24 futamos szezon miatt

Releváns cikkek